Українці все частіше стикаються з тим, що їм частково або повністю затримують, або не виплачують заробітну плату. Міністр економіки Тимофій Милованов вирішив розповісти, що потрібно робити, коли роботодавець порушує права і не виплачує зарплату.

Про це він розповів на прес-брифінгу за результатами уряду. Він повідомив, що якщо немає можливості відразу піти в суд, то варто звертатися в інші інстанції – профспілки, Державну службу по праці.

Тимофій Милованов, фото Уніан
Тимофій Милованов, фото Уніан

"По-перше, люди, яким не платять зарплати, повинні звернутися до профспілок. По-друге, вони можуть звернутися до суду з позовом про стягнення належної заробітної плати. Не потрібно цього боятися. Третє, потрібно звертатися до державної служби України з питань праці, цей центральний орган виконавчої влади, який зараз під Міністерством розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства", - зазначив міністр економіки.

Милованов пояснив, що відомство має намір запровадити постійний моніторинг заборгованості по зарплаті.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

"будь Ласка, звертайтеся до держслужбі з праці зі скаргами про невиплату зарплат, ми повинні реагувати. Ми вводимо постійний моніторинг і будемо більш активно працювати з ринком, для того, щоб всі були виплачені зарплати", - сказав Тимофій Милованов.

Нагадаємо, в Україні назріває новий скандал, бюджетникам можуть урізати оклади і зняти надбавки.

Як повідомляв Знай. ua, українців порадували зростанням зарплати майже на 20%, але деяким пощастило більше за інших.

Також Знай. ua писав, що міністри знову підняли собі зарплати.