У середу, 5 лютого, до України повернеться сніг і шквалистий вітер. Температура вдень становитиме заледве +1 градуси, а вночі показники впадуть до -5 градусів.

Відомий синоптик Наталка Діденко на своїй Facebook-сторінці повідомила, що на Півдні країни ще утримаються високі градуси, від +5 до +10 градусів, однак вже 6 лютого навіть там похолоднішає.

Циклон Petra в середу спровокує складну погоду в Україні. За словами синоптика, в багатьох областях випаде сніг, дощ, сильний вітер, а також очікуються хуртовини та ожеледиця.

Погода в Україні, фото: Сегодня
Погода в Україні, фото: Сегодня

"Найсерйозніші циклонічні події розгорнуться в центральних областях, на сході і півдні України, на Прикарпатті, Закарпатті та, власне, Карпатах. На півночі і заході України очікується тільки сильний штормовий вітер, помірні опади. Циклон туди не дотягне", - написала Діденко.

Популярні новини зараз
Українцям дозволили не платити військовий збір: кого омине Українці вимагають вимикати світло: петиція набирає голосів "Вони для мене - сцикуни": прикордонник, так ненавидить "ухилянтів", що купив собі квартиру та будинок Головне за 21 вересня: українців не пустять до Європи, Ощадбанк візьме більше грошей, а з ВЛК не треба поспішати
Показати ще

У Києві 5 лютого очікується штормовий вітер. Вночі пройдуть дощ і мокрий сніг, зранку - сніг, мокрий сніг, сніг, проте вже у другій половині дня циклон потягнеться на південь.

скріншот з Facebook Наталії Діденко

Народний прогноз погоди в Україні

5 лютого вшановується пам'ять святого Агафангела. У минулі часи погоду у цей день передвіщали білки і птахи. Якщо під час морозу вона залишає гніздо і спускається з дерева, значить слід чекати відлиги. Якщо вранці виразно чули крик синиці, то готувались до серйозних морозів.

Нагадаємо, синоптики розповіли, чого чекати українцям навесні. Спочатку будуть заморозки, а потім настане посушливий період.

Як повідомляв портал Знай.uа, для людства найближчі п'ять років стануть найспекотнішими за весь період спостереження.

Також портал Знай.uа писав, що українцям відкрили очі на найпопулярніші міфи про зиму.