СБУ в Києві проводить обшук в офісі телеканалу "1+1", розташованому за адресою Куренівська, 18. Про це повідомив керівник департаменту журналістських розслідувань "1+1" Максим Шиленко.

За його словами, в офісі, де проходить обшук, працюють журналісти проектів "Гроші" і "Секретні матеріали". Відзначимо, що головним редактором програми є нардеп від "Слуги народу" Олександр Дубинський, який першим заявив про візит силовиків.

Журналісти проекту викликали співробітників поліцію, щоб заявити про перешкоджання журналістській діяльності. Вони поскаржилися, що силовики не пускали їх на робоче місце і штовхали.

Обшуки в редакції «Секретних матеріалів»

Geplaatst door Володимир Тимофійчук op Woensdag 5 februari 2020

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Проте співробітники СБУ послалися на рішення суду, який керувався ст. 359 КК України (Незаконне використання спеціальних технічних засобів негласного отримання інформації), в рамках якого і проходить обшук.

Від журналістів вимагали добровільно видати незаконні засоби отримання інформації, пов'язані з плівками Олексія Гончарука. Після цього СБУ вилучила системні блоки в офісі.

скріншот з Телеграм-каналу СБУ

Нагадаємо, що Дубинський заявив про обшуки СБУ в офісі "1+1".

Як повідомляв портал Знай.uа, Дубинський вважає, що закон про медіа, який ініціював міністр культури Володимир Бородянський, це механізм прямої цензури в російському аналогу.

Також портал Знай.uа писав, що Ігор Лесєв розкритикував міністра Бородянського за законопроект про ЗМІ.