Міжнародний день бармена

Сьогодні відзначають це просте, але потрібне професійне свято для всіх барменів світу. Дату обрали тому що це також День святого Аманда. Його вважають апостолом, який протегує виноробам і торговцям. Так що це також відноситься і до бармена. У багатьох закладах в цей день проводять спеціальні конкурси для барменів, різні змагання і тематичні заходи. А серед відвідувачів – розіграші та хмільні танці. Багато напоїв дають дегустувати і розповідають, як вони були створені.

День саамської народу (День саамів)

Саами – народ, який живе відразу в декількох країнах, але має спільну культуру і традиції. У Норвегії їх близько 40 тис., у Швеції – 18, у Росії – 2, а в Фінляндії – 4. Дату обрали цю, тому що саме в цей день в 1917 році відбулося їх перше зібрання в Тронхеймі у Норвегії. На ньому вирішували питання об'єднання саамів з різних країн і намагалися налагодити співпрацю, не звертаючи увагу на кордони держав, в яких вони живуть.

Свята 6 лютого, фото: Известия
Свята 6 лютого, фото: Известия

День Вайтанги в Новій Зеландії

Так називають національне свято в Новій Зеландії, яке має спірні причини для святкування. 6 лютого в 1840 році британці і корінний народ маорі підписали Договір Вайтанги. Вайтанга – це річка. Саме з-за цього договору європейські поселенці і маорі дуже довго сварилися і сперечалися. Але вся країна все одно відзначає цей день, проводить концерти, презентують культурну спадщина маорі, показують виставки і проводять ігри на природі. Державним це свято стало тільки в 1974 року.

Свята 6 лютого, фото: newsru
Свята 6 лютого, фото: newsru

Популярні новини зараз
РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Православні свята:

  • День пам'яті Блаженної Ксенії Петербурзької.
  • Преподобної Ксенії (в миру Євсевії) Міласської, дияконіси.

Аксиньин день, Ксенія – полузимница

Це день Ксенії Міласської, а також день єдиних іменин у році для всіх Ксеній і Оксан. Тому часто можна зустріти безліч варіантів привітань з Днем Ксенії. Але на Русі це була середина зими і були особливо популярні різні економічні прикмети. Якщо зерно подешевшало, то наступний урожай буде хорошим. А ще було прийнято ворожити. Іноді день називали весноуказчиком, тому що погода повинна була бути такою ж, як сьогодні, і навесні.

Народні прикмети на 6 лютого

Як повідомляв Знай.ua, чому в Україні люди живуть так бідно, хоча у нас багато нафти і газу.

Також Знай.ua писав, що тепер студенти зможуть отримувати не тільки стипендію, але і зарплату.

Нагадаємо, пенсійні виплати будуть підвищувати три рази в цьому році.