Свято Дев'ятнадцятого дня місяця Мульк

Це свято багаї, яке в перекладі означає «Панування». У нього є свій порядок проведення, але можна виявити сьогодні творчість. У будь-яку частину свята можна, щоб грала музика. А таких частин три – молитовна, соціальна і адміністративна. Віруючі можуть виступати з красивими розповідями, а також їм дозволено оригінально показувати гостинність. Особливо заохочують місцеві культурні традиції і так свято стає неповторним в кожному регіоні.

Свята 7 лютого, фото: МедиаБрест
Свята 7 лютого, фото: МедиаБрест

День святого Мела в Ірландії

Особливо шанують святого в графстві Лонгфорд. Він був родичем іншого шанованого святого – Патріка, а саме його племінником. З дядьком він відвідав Ірландію і допомагав йому звертати місцевих в християнську віру. Але найбільше він популярний тим, що прийняв чернечу обітницю і висвятив у єпископи жінку Бригіту. Святий Макайле почав протестувати, але Мел сказав, що це сталося з волі Божої.

Свята 7 лютого, фото: Руспех
Свята 7 лютого, фото: Руспех

Фестиваль квітів у Таїланді

Це дуже популярний і красивий фестиваль в Таїланді, який проводять у місті Чіангмай. Святкують його в першу лютневу п'ятницю і відзначають протягом трьох днів. І ось тоді невелике містечко просто змінюється. Влаштовуються яскраві і барвисті заходи, всі жителі марширують вулицями, грає музика, по всьому місту йдуть гучні процесії, а туристи намагаються теж взяти в них участь. У місті носять майже мільйони різних квітів, а дівчата вбираються в екзотичні костюми, щоб стати найкрасивішою на фестивалі отримати звання «Королева квітів».

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Свята 7 лютого, фото: Travel Soul
Свята 7 лютого, фото: Travel Soul

Православні свята:

  • Святкування ікони Божої Матері "Утамуй моя печалі".
  • Святого Григорія Богослова.
  • Священномученика Володимира, митрополита Київського.
  • Пісний день.

Григор'єв день, Григорій – весновказівник

Сьогодні вшановують Григорія Богослова, який був другом Василя Великого. У народі чекали, що зима почне повертатися на весну. Тому було безліч різних погодних прикмет. Вірили, що можна дізнатися на майбутнє далеко вперед. Погода до полудня показує першу частину наступної зими, а наступна – другу її половину. Якщо випав сніг, то наступної зими доведеться чекати довго. Намагалися на Григорія робити добро і згадувати про чужі добрі справи. Але своїми хвалитися не можна, адже не для показухи їх роблять.

Народні прикмети на 7 лютого

Як повідомляв Знай.ua в Україні збираються впровадити електронні водійські права, про те, як це буде працювати розповів Мстислав Банік.

Також Знай.ua писав, жінки в нашій країні можуть керувати тільки в ЖЕКу.

Нагадаємо, українцям розповіли, скільки буде коштувати виклик швидкої допомоги.