В цей день відзначають народне свято «Григор'єв день», так як в православ'ї відзначають день архієпископа Григорія Богослова. Ще день іноді називають Григорієм Весновказником або Зимовказчиком. Сьогодні особливо потрібно зайнятися хорошими справами, але тільки так, щоб про це ніхто не знав, так як вірять, що Бог і так все бачить. Тим більше, що хвалитися грішно, і вас можуть покарати. Чим більше ви в цей день зробите хорошого, тим більше буде шанс отримати спасіння душі в іншому світі.

Постарайтеся не розповідати про будь-які успіхи вашої родини, тому що можете наврочити. Про дітей особливо нічого не розповідайте, щоб не зробити їм же гірше. Не діліться тим, що дочка виходить заміж або вагітна, так як тоді і весілля не відбудеться і може статися викидень.

Народні прикмети на 7 лютого

Ще є традиція у цей день не плюватися взагалі, тому що є повір'я, що якщо потрапите на себе, то і весь день буде йти нанівець. Так що, якщо хочете, щоб ваші справи йшли добре, то не плюйтеся.

Популярні новини зараз
ТЦК дав чоловікам 60 днів: повідомити обов'язково Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки
Показати ще

Також обережніше висловлюйтеся, тому що все, що ви скажете в цей день точно збудеться. Однак саме тому потрібно було загадувати бажання вголос. В народі вірять, що вони обов'язково стануть реальністю. У наших пращурів була традиція стригти наголо дітей, які досягли віку одного року. Але, якщо саме в цей день у нього був перший день народження, то намагалися не стригти, щоб не зістригти разом з ним його щасливу долю.

Також намагалися дивитися за худобою. Якщо корова засне головою до дверей, то вважається, що у неї є пристріт. Його краще знімати спеціального цілителя, так як самим не вийде.

Свята 7 лютого, фото: brooklyn-church
Свята 7 лютого, фото: brooklyn-church

Вагітним, навіть якщо термін невеликий, потрібно переглянути речі для дитини. Деякі зашивають, інші треба перепрати, якщо щось залишилося від старшого дитини, то потрібно перекласти їх листям лаванди. Роблять це в основному через те, що міль не любить такий запах.

Взагалі день вважається, щоб вирішувати фінансові питання. Можете попросити в борг можете дати гроші іншим. Такі борги будуть дуже швидко повертатися.

Як повідомляв Знай.ua в Україні збираються впровадити електронні водійські права, про те, як це буде працювати розповів Мстислав Банік.

Також Знай.ua писав, жінки в нашій країні можуть керувати тільки в ЖЕКу.

Нагадаємо, українцям розповіли, скільки буде коштувати виклик швидкої допомоги.