Мінекономіки планує збільшити у штрафи за незаконне захоплення землі сільськогосподарського призначення, а також застосовувати новітні технічні засоби для контролю цієї проблеми.

Про це заявила пресслужба Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України.

Як пояснили в міністерстві, самозахоплення землі є важливою проблемою, оскільки в одній лише Миколаївській області площа незареєстрованих с/г земель становить 409 тисяч гектарів при загальній площі угідь в 2 277 тисяч гектарів.

Задля запобігання протиправній поведінці адміністративне стягнення за незаконне привласнення землі хочуть збільшити в 5 разів.

Також в Мінекономіки поділилися ідеєю використовувати інформаційні технології для більш ефективної роботи з проблемою.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України

"Йдеться про прозорий моніторинг земель з використанням супутникових зйомок та складання карти с/г культур. Цей інструмент є загально доступним та опублікований на Публічній кадастровій карті у вигляді окремого шару. Це також важливий елемент при запровадженні в Україні ринку земель сільськогосподарського призначення. Крім того, передбачається об’єднання бази ДПС та Держгеокадастру з точки зору прив’язки сплати податків до кадастрового номеру", - стверджують у міністерстві.

Нагадаємо, раніше нардепи влаштували танцювальний батл у Раді через ринок землі, епічні кадри.

Як повідомляв портал "Знай.ua", слуга народу Кабанов "забив" на ринок землі й увімкнув собі серіал у Раді, відео.

Також "Знай.ua" писав, що Арахамія зі "Слуги народу" пояснив, чому не відкрили ринок землі: "Зависали".