День словенської культури, День Прешерна

Цей день називають Днем Прешерна, тому що 8 лютого в 1849 році помер цей словенський поет. Він був не тільки видатним поетом, але ще й основоложником літературного словенського. Хоча писав ще й німецькою. Свято створили в 1944 році та відзначають Словенії в якості національного. Також це вихідний день. У Словенії проводять в його честь різні заходи: виставки, читання, лекції і навіть концерты, напередодні вручають Премію ім. Ф. Прешерна за видатні досягнення в мистецтві та культурі.

Свята 8 лютого, фото: Википедия
Свята 8 лютого, фото: Википедия

Свято ліхтарів Юаньсяо в Китаї

Це свято завжди відзначають на 15-й день місячного календаря. У Китаї була поширена традиція сьогодні вночі запалювати яскраві ліхтарі. Вона прийшла до нас ще з 10 століття. В центрі міста розвішують багато різних ліхтарів, які можуть здивувати своїми незвичайними формами і кольорами. Також влаштовували феєрверки, хороводи, танці драконів і безліч інших заходів, адже це останній день святкування Нового року. Люди вірять, що померлі предки на Новий рік відзначають свято з близькими, а ліхтарі освітлюють їм дорогу додому.

Свята 8 лютого, фото: Харьков
Свята 8 лютого, фото: Харьков

День святого Саркіса — покровителя закоханих у Вірменії

У Вірменії відзначають свій день закоханих, який до того ж є національним святом, але його не завжди відзначають в один і той же день. Святого Саркіса шанують як покровителя закоханих. Також він один з найважливіших святих в Вірменської апостольської церкви. Свято відзначають з 2007 року, а вночі перед ним є звичай для молоді. Потрібно з'їсти солоний млинець, щоб побачити уві сні, хто вам призначений в дружини. За церковними традиціями слід молитися Саркису і навіть є піст за 5 днів до цього свята.

Популярні новини зараз
Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone "Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо ДПС вже готова списати ваші гроші: кому готуватись до примусового стягнення
Показати ще

Свята 8 лютого, фото: armmuseum
Свята 8 лютого, фото: armmuseum

Православні свята:

  • День пам'яті преподобного Ксенофонта Робейского, ігумена.
    Преподобного Симеона Ветхого, ігумена.

Як повідомляв Знай.ua українці можуть отримати право на подвійне громадянство, але не поспішайте радіти.

Також Знай.ua писав, що краще садити в 2020 році і коли краще всього це зробити.

Нагадаємо, скоро День святого Валентина, а значить пора вже готувати подарунок коханій.