Вихідні в Україні показали, як подешевшала іноземна валюта. Банківські експерти обіцяють, що такий стан речей триватиме не довго і вже навесні іноземна валюта стрімко дорожчатиме.

Нацбанк України визначився з офіційним курсом іноземних валют після вихідних, 8-9 лютого 2020 року. У понеділок, 10 лютого офіційний курс гривні до долара встановлено на такому рівні: 24,537 гривень за 1 долар (-0,0424 грн). При цьому курс долара на 7 лютого становив 24,5794 гривень за 1 долар. Про це повідомляє прес-служба офіційного регулятора.

Курс валют Нацбанку на 10 лютого

Офіційні курси валют встановлені на такому рівні:

- 100 доларів США – 24,5370 гривні;

- 100 євро – 26,9048 гривень;

Таким чином, долар подешевшав на 4 копійки. Разом з тим, євро зменшився в ціні на 14 копійок.

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Курс долара в 2020, фото: bank.gov.ua
Курс долара в 2020, фото: bank.gov.ua

За словами експертів, долара по 23 гривні вже не буде. За їх словами, "винні" в падінні курсу долара насамперед "Нафтогаз" і експортери, які несподівано викинули на ринок значну кількість валюти.

Офіційний курс безготівкового долара, встановлений НБУ, за цей тиждень змінився з 25,03 до 24,58 грн / дол., Тобто гривня зміцнилася на 45 копійок, або 1,7% вартості, відігравши падіння в 40 копійок. На понеділок, 10 лютого, регулятор зміцнив гривню ще на 5 копійок, встановивши курс 24,53 грн / дол.

Нагадаємо, що уряд вводить дешеві кредити для українців у цьому році. Програма "Повертайся і залишайся" передбачає, що частина відсотків по кредитах буде виплачуватися з держбюджету.

Як повідомляв портал Знай.uа, подорожчання курсу є результатом плаваючого курсу, а від зміцнення національної валюти виграють споживачі. Про це заявив представник МВФ в Україні Йоста Люнгман.

Також портал Знай.ua писав, що українська гривня є однією з найбільш недооцінених валют у світі, а її справжній курс повинен становити 10,05 грн/дол. Про це повідомляється в опублікованих результатах дослідження журналу The Economist.