Українцям анонсували нововведення, яке стосується паспортів. Так, з 2020 року видача паспортів відбуватиметься абсолютно по-новому. Тепер отримання державного документа та ідентифікаційного коду стане значно простішим. Зараз - це дві окремі процедури, передає "Міністерство цифровий трансформації України".

Тепер підліткам та їх батькам не потрібно буде двічі збирати документи. А про оптимізацію процесу трансформації послуги думали давно.

Паспорт, фото: gettyimages
Паспорт, фото: gettyimages

Українцям повідомили, що нова послуга ID-14 стартує вже в цьому році. Відтепер 14-річні громадяни України отримуватимуть паспорт та ідентифікаційний код одночасно. Для цього потрібно особисто звернутися в територіальний підрозділ Державної міграційної служби або в Центр надання адміністративних послуг за місцем проживання.

Скріншот, фото з Фейсбук

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Послугу варто оформити не пізніше ніж через місяць після досягнення 14 років. ID-карту можна буде отримати протягом 20 робочих днів (для усіх, хто отримує паспорт громадянина України вперше - безкоштовно).

Також важливим плюсом є те, що можна не отримувати окремий папірець з ідентифікаційним кодом і не оббивати пороги зайвий раз, тим більше підліткам це ні до чого.

Нагадаємо, борги за комуналку закриють кордон просто перед носом, кому світять нові обмеження.

Як повідомляв портал "Знай.ua", на українців чекають великі неприємності через комуналку, з боржників здеруть три шкури.

Також "Знай.ua" писав, що афери з платіжками за газ показали всій Україні, відео розірвало мережу.