В народі відзначають Лаврентьєв день, який прикріплений до цієї дати. Його так назвали, тому що православні відзначають день єпископа Лаврентія Печерського. Хоча іноді зустрічаються назви «Биття морозне» чи «Морозобитна билинка». Назва Ігнатьєв день пішла від того, що разом з Лаврентієм згадують і про Ігнатія Богоносця.

У народі вірили, що в цей день чаклуни і відьми виходять зі своїх будинків. Вони йдуть на поля і городи з однією метою – покривають цвіллю землю і можливі рослини. Коли закінчують, йдуть до людей, щоб наврочити їм, щоб не залишилося більше людей на землі. Щоб вони не підійшли до будинку, потрібно вранці пораскидати гілки чортополоху навколо будинку.

Свята 11 лютого, фото: Проза.ру
Свята 11 лютого, фото: Проза.ру

Зверніть увагу, чи немає біля вашого будинку залому. Так роблять теж чаклунки. Вони з сухого бур'яну роблять складки у вигляді ляльки. Під час цих дій обов'язково читають прокляття, закопують вугілля і наговорену сіль. А травинки вони обв'язують кінським або жіночим волоссям. Посипають таку страшну ляльку могильною землею з місця, де покоїться самогубець. Не можна прибирати такі заломи, тому що болітимуть руки і спина, та і зовсім можуть відмовити. Ще не садили нічого на цьому місці.

Народні прикмети на 11 лютого

Популярні новини зараз
Хоч-не хоч, а в ТЦК йти все одно доведеться: українцям не залишили альтернативи ТЦК збирає досьє на кожного: які дані вашої біографії знатимуть обов’язково Не лише електроенергія вдарить по гаманцю: яка комунальна послуга подорожчає з 1 червня Не 3,5 і навіть не 4 грн за кВт: українцям назвали "справедливий" тариф на світло
Показати ще

Якщо ж відьма зав'язала 26 травинок, то наводила порчу на главу сім'ї і на весь урожай, тоді треба кликати знахаря, щоб він читав молитви і замовляння над травинками.

Святого Лаврентія, якого згадують в цей день, вважають цілителем очей. Можна звернутися до нього з молитвою і попросити позбавлення від очних хвороб. При молитві потрібно вставати на коліна перед іконою, а потім провести по ній новеньким рушником білого кольору. Його потім віднесіть додому й утирайте очі. Тоді хвороби до вас не причепляться.

А ще слід провести час у пості. Але рибу їсти можна. Рибину слід ділити на частини за кількістю сидячих за столом. Потім ви будете жити в світі, а якщо хтось і буде незадоволеним, то замовкне, як риба.

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Як повідомляв Знай.ua Польща вирішила змінити міграційну політику. Українці можуть збирати валізи і їхати геть.

Також Знай.ua писав, аферисти придумали новий спосіб обманювати людей, будьте обережніше біля банкомату.

Нагадаємо, отримувачів субсидій ще раз перевірять на те, заслуговують вони пільги чи ні.