З'явилася інформація, що на Житомирщині у 98 пацієнтів підтверджений грип А (H1N1) пандемічний. Епідпоріг з грипу та ГРВІ в цій області перевищено на 47%, але загальний рівень захворюваності в регіоні вже йде на спад. Про це повідомляє Житомирський обласний лабораторний центр.

Епідемія в Житомирській області

"Вірусологічною лабораторією обласного лабораторного центру проводяться дослідження важких хворих на грип та ГРВІ на договірній основі за направленням лікуючого лікаря. Протягом епідемічного сезону обстежено 200 таких хворих, з них у 98 випадках лабораторно підтверджено грип А - в мазках із зіву визначено вірус грипу А (H1N1) пандемічний і ще у одного хворого визначено вірус грипу В", - сказано в повідомленні.

Слід зазначити, що протягом минулого тижня за медичною допомогою звернулося 10339 осіб (на 11,7% менше, ніж за попередній тиждень). Епідемічний поріг з грипу та ГРВІ в області перевищено на 47%.

Також експерти додали, що зниження рівня захворюваності спостерігається як серед дітей, так і серед дорослих (крім від 30 до 64 років). До того ж, захворіло 6352 дитини, що на 19% менше, ніж за попередній тиждень. Захворюваність дітей у Житомирі знизилася на 37,7%.

Популярні новини зараз
Комунальники встановлюють нові тарифи з 1 травня: кому приготуватися до подорожчання Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років
Показати ще

На сьогоднішній день у Житомирській області 45% шкіл знаходяться на карантині до 15 лютого.

Епідемія в Житомирській області

З початку 2020 року в цій галузі від цього вірусу померли 6 осіб, які не були щеплені.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що при перших симптомах захворювання слід звертатися до сімейного лікаря.

Як повідомляв портал "Знай.ua", через розгул небезпечного вірусу і оголошеного карантину в Дніпрі вирішили проводити заходи з дезінфекції в громадському транспорті.

Також "Знай.ua" писав, що в Україні не зафіксовано жодного випадку зараження коронавірусом.