День святого Валентина (День всіх закоханих)

Це одне з найпопулярніших свят, а якщо брати його в світових масштабах – це саме популярне свято в лютому. У нього дві назви, але зміст один. Люди вважають, що це свято відзначають більше 16-ти століть. Хоча й раніше були любовні свята в язичницьких культурах, але вони багато в чому відрізнялися від цього, особливо ритуалами та обрядами. У Римі в цей же період існував, наприклад, цілий фестиваль еротизму. А Валентин був християнським священиком приблизно в 269 році і жив у Римській Імперії. Є безліч легенд, чому саме його обрали для цього свята. За однією з них, Валентин таємно вінчав римських солдатів з їх коханими, так як це було заборонено. Воєначальник вважав, що наявність сім'ї забирає військових дух солдатів. Валентина розкрили і засудили до страти.

Зараз же всі закохані відзначають свій день цікавими і романтичними побаченнями, хтось зізнається в коханні, хтось – одружується, хтось – просто дарує валентинки друзям або вітає своїх батьків. Але свято наповнене любов'ю у всіх її проявах.

Свята 14 лютого, фото: ftimes
Свята 14 лютого, фото: ftimes

Міжнародний день дарування книг

Це свято покликане об'єднувати людей, які дарують дітям книжки. Так можна з раннього віку прищепити любов до читання. А міжнародним свято стало в 2012 році. Його ініціатором стала американка Еммі Бродмур. Вона також створила сайт дитячої книги в Америці. Еммі попросила блогерів, колег і просто користувачів соціальних мереж провести День дарування книг. Та й зараз це чудовий день, тим більше, що може бути кращим подарунком, ніж книга?

Свята 14 лютого, фото: pro-books
Свята 14 лютого, фото: pro-books

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

День комп'ютерника

Ні, це не День програміста, його відзначають в інший час. А це свято неофіційне і пов'язане суто з комп'ютерами. У 1946 році в цей же день був представлений ENIAC I – це був перший працюючий електронний комп'ютер. Його розробили, щоб обраховувати балістичні таблиці армії, щоб підвищити її обчислювальну потужність.

Свята 14 лютого, фото: Wikipedia
Свята 14 лютого, фото: Wikipedia

Православні свята:

  • Предпразднство Стрітення Господнього.
  • День пам'яті мученика Трифона.

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Як повідомляв Знай.ua потужна лавина в Туреччині поховала під снігом 41 людину. Постраждали й ті, хто хотів допомогти і відкопати інших.

Також Знай.ua писав, українці тепер зможуть відпочити на островах по безвізовому режиму, ось тільки вони не дуже популярні у туристів, в основному через радіацію.

Нагадаємо, ПЦУ розвінчує міфи про святого Валентина і взагалі хоче перенести свято всіх закоханих на іншу дату. Чому так і коли хочуть відзначати День святого Валентина розповіла пресслужба ПЦУ.