До кінця 2020 року приватним та державним нотаріусам можуть дати право одружити і розводити українців. Про це повідомив глава Міністерства юстиції Денис Малюська.

"Ми хочемо, щоб державні і приватні нотаріуси могли реєструвати шлюби і розлучення. Але тільки ті, де взаємна згода, де немає неповнолітніх дітей і будь-яких спорів. Чому б і ні? Це абсолютно нормальний сервіс", – заявив міністр.

Малюська пояснив, що відомство працює над тим, щоб удосконалити систему нотаріату. В тому числі це стосується запровадження системи електронного нотаріату.

Нотаріус
Нотаріус

"Поступово ми переходимо до системи електронного нотаріату. Крім того, в найближчому майбутньому нотаріуси зможуть засвідчувати електронні документи", – розповів міністр юстиції.

Популярні новини зараз
Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Були гроші і не стало: банкомати ПриватБанку дивують "фокусами" при знятті готівки В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

Денис Малюська розповів, що відповідний законопроект вже підготували. У разі, якщо Верховна Рада України зможе його прийняти протягом декількох місяців, робоча система електронного нотаріату з'явиться до кінця поточного року.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, українцям дозволили одружуватися без розлучення.

Як повідомляв Знай. ua, українців будуть одружити представники древньої професії.

Також Знай. ua писав, що нотаріусів наділили новою функцією.