Мобільний додаток державних цифрових послуг "Дія", яке нещодавно презентував Володимир Зеленський, крім переваг, може доставити українцям і деякі незручності. Зокрема, мобільний додаток буде мати доступ до вивчення документів, всіх виписаних штрафів, а також до банківських карт користувача.

мобільний додаток "Дія"
мобільний додаток "Дія"

З критикою проти додатка державних цифрових послуг виступив блогер Владислав Бовсуновський на своїй сторінці у Facebook.

Проект #майорвсмартфоне продовжує розвиватися. Пам'ятайте, вони заперечували, що будуть використовувати програму для стеження за користувачами? Тепер почитайте новину. І подумайте не лінійно, а не 2-3 кроки вперед. А попереду - електронний концтабір. За дотримання ПДР водії в Україні можуть отримати до 18% кешбека від суми страхування. Послуга заробила в додатку «Штрафи UA» завдяки Мінінфраструктури. Все, що потрібно - запустити програму, активувати «Безпечне водіння» і функцію аналізу даних. Система буде у фоновому режимі моніторити, а після і оцінить вашу поїздку. Для початку пропонується оцінити якість водіння по десяти поїздок. Рейтинг буде оновлюватися в залежності від поведінки на дорозі. Завантажити програму можна в App Store. Додаток для Android-смартфонів з'явиться незабаром. - написав він у дописі

Популярні новини зараз
Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів
Показати ще

Водночас, автоексперт, керівник сайту autogeek.com.ua Євген Муджирі вважає, що така практика вже застосовується у страхових компаній, де старанні водії отримують знижку на поліс.

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше у мобільному додатку "Дія" з'явився новий дизайн електронного паспорта.

Також "Знай.ua" писав, українцям пояснили, як вилучатимуть електронні водійські права