У народі цей день називали Вуколом Телятником або Жуколами. Для цього було дві причини. По-перше, за церковним календарем вшановують єпископа Вукола Смирнського, від цього й перша частина назви. А Телятник він, тому що в цей час часто корови телилися. Так як в цей період, коли через нестачу корму корови і так важко переживали зиму, то отелення було для них дуже складним. А Вукола стали вважати покровителем телят.

У відомого апостола Іоанна Богослова був учень. Його звали Вукол, і апостол вирішив зробити його першим єпископом у Малій Азії, а саме в місті під назвою Смірна. Багатьох язичників Вукол звернув в істинну віру, а помер 100 року. На його могилі виросло миртове дерево, яке прославилося тим, що могло зцілювати хворих.

Свята 19 лютого, фото: Православный календарь
Свята 19 лютого, фото: Православный календарь

Чого не можна робити

Не давайте нічого в борг: ні їжу, ні гроші, ні речі. Нічого не віддавайте з дому чужим людям, щоб не поділитися тим достатком, щастям і успіхом, яке вам подарував Бог. Також небажано приймати важливі рішення. Ви можете потрапити в тупикову ситуацію. А від різних ризиків і авантюр краще зовсім відмовитися. Ще заборонено гладити теля (яке тільки народилося) по спині, щоб воно не хворіло. Не виносьте сміття. Не розповідайте стать дитини і не намагайтеся дізнатися її у вагітних, щоб у дитини не з'явилася величезна родима пляма.

Народні прикмети на 19 лютого

Популярні новини зараз
За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори
Показати ще

Повір'я й прикмети:

  • Якщо цей день теплий, то березень буде холодним.
  • Морози говорять про сухе і дуже спекотне літо.
  • Якщо в цей день значно потепліло, то корови не даватимуть багато молока.
  • Якщо вагітна корова в цей день заснула головою на захід, то народить теля в темний час доби.
  • Поганою прикметою вважається, якщо корова народила різношерстих телят.
  • Заборонено гладити тільки що народжене теля по спині. Воно може захворіти.
  • Якщо над коровою пролетіла ластівка, потім корова буде погано доїтися.

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Як повідомляв Знай.uа у Карпатах влаштували незвичайне змагання замість санчат взяли те, що було під рукою у кожного в будинку.

Також Знай.uа писав, на Азовському морі спека змусила дельфінів кидатися прямо на пісок. Аномальна зима зачепила найбільш розумних істот на планеті.

Нагадаємо, українцям розширять список країн, в які можна поїхати за безвізу. Стало відомо, куди в цьому році можна буде поїхати відпочити.