"Центром соціального моніторингу" та Українським інститутом соціальних досліджень імені Олександра Яременка було проведено опитування. Згідно з отриманими даними 37,3% жителів України, як правило, розмовляють вдома лише українською, а 13,5% - лише російською.

За результатами соцопитування, переважно українською вдома розмовляють 11% респондентів (48,3% разом з тими, хто лише українською), а переважно російською - 14,5% (28% разом з тими, хто лише російською). Однаково часто російською та українською говорять 23,7% опитаних.

Скріншот: Facebook
Скріншот: Facebook

В рамках дослідження було опитано 2003 респондентів віком від 18 років у всіх регіонах України, за винятком окупованих територій Криму і Донбасу за вибіркою, що репрезентує доросле населення країни за основними соціально-демографічними показниками. Повідомляється, що теоретична похибка вибірки (без урахування дизайн-ефекту) не перевищує 2,24% з імовірністю 0,95.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, не страшні коронавірус та глобальне потепління, 112-річний японець розкрив секрет довголіття

Як повідомляв портал "Знай.ua", як продовжити життя на 10 років: унікальний експеримент дав шанс мільярдам людей

Також "Знай.ua" писав, секрети довголіття від англійської королеви Єлизавети II: гени, вино, дієта і оптимізм