Міжнародний день рідної мови

Цей день почали відзначати після того, як його проголосили на Генеральній конференції ЮНЕСКО. З 2000 року за ним закріплена дата 21 лютого. Дату обрали цю, щоб не забувати події в Дацці. В 1952 році в цей день поліцейські застрелили студентів, які вийшли на демонстрацію, щоб захистити свою рідну мову бенгалі. Демонстранти хотіли, щоб вона стала однією з державних. На думку ЮНЕСКО, мова є одним з найсильніших інструментів, що допомагають зберегти і розвивати матеріальну і духовну спадщину. Половина мов може втратити своїх носіїв, так як вони просто залишилися останніми, а кожні два тижні зникає 1 мова у світі.

Свята 21 лютого, фото: Мир Космоса
Свята 21 лютого, фото: Мир Космоса

Всесвітній день екскурсовода

Цей день відзначають у багатьох містах, особливо в тих, де найбільше туристів. День заснувала Всесвітня федерація асоціацій гідів. Створили його, щоб більше розповісти суспільству про важливість цієї професії і наскільки важливою є їхня робота. Саму федерацію заснували в 1985 році. Тоді проходила перша Міжнародна конвенція екскурсоводів. Зараз в ній більше 2 млн осіб. Вперше цей день відзначили в 1990 році. У світі до цього дня приурочені різні заходи, наприклад, в Латвії пропонують пройти всім бажаючим безкоштовно екскурсію по Ризі.

Ріо Карнавал в Бразилії

Найбільш довгоочікуване, яскраве і барвисте свято в Бразилії, про який багато хто чув за її межами. Кожен рік дата такого величезного емоційного свята різна, вона залежить від Пасхи. Його відзначають в п'ятницю, що передує Великому посту, а закінчують карнавал до Жирного вівторка. Але часто саме шоу може виходити за рамки цих термінів. Адже до свята привчають ще з дитинства, можна знайти в магазинах одяг для карнавалу, починаючи з віку в один рік.

Свята 21 лютого, фото: esquire
Свята 21 лютого, фото: esquire

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари
Показати ще

Православні свята:

  • Великомученика Феодора Стратилата.
  • Пророка Захарії Серповидца з 12-ти малих пророків.
  • Пісний день.

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Як повідомляв Знай.ua українцям розповіли все, що потрібно знати про евакуйованих з Уханя. Для паніки немає ні найменшої причини.

Також Знай.ua писав, в Україну після теплих і спокійних зимових днів насувається шторм. Вже скоро він буде у нас. Синоптик розповіла, коли чекати сильного вітру.

Нагадаємо, у Дніпрі жінка вирішила познущатися над колишнім і розмалювала його машину нецензурними словами. Є відео її творіння і гнівної помсти.