Що це за свято

Навряд чи хтось з нас жодного разу не був у музеї або в історичній частині міста, жодного разу не чув голос, що розповідає всі таємниці і найцікавіші факти з цього місця. Саме ця людина веде нас до світу знань, історії, культури, науки, вона може змусити повністю зануритися в цей світ. А найталановитіші домагаються дуже щирих емоцій від своїх клієнтів. Мова, звичайно ж, про екскурсоводів. Ще зовсім недавно, до 70-х років, таким оповідачем міг стати кожен, хто добре знав історію або важливі події музею, галереї або просто міста. Часто ними ставали вчені, студенти або просто любителі рідного містечка. Але потім до них почали пред'являти більше вимог, почали організовувати внз і спеціально навчати гідів. Також вони повинні бути не тільки науковцями, але й чудовими психологами і ораторами, щоб залучити оточуючих.

Свята 21 лютого, фото: Цветы Декор
Свята 21 лютого, фото: Цветы Декор

Сьогодні ми відзначаємо їх професійне свято. Хоча частіше, звичайно, вітають у містах, де розвинений туризм. Однак 21 лютого – чудовий день, щоб привітати знайомого екскурсовода і подякувати йому за його роботу. Крім того, в цьому році буде 30 років свята, а таке не можна залишити непоміченим. Тому ми приготували для вас декілька листівок і душевних привітань для вашого гіда.

Привітання смс

Пересчитав всю группу по порядку

И рассадив в автобус по местам,

Популярні новини зараз
Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф Отримаєте менше – не дивуйтесь: Пенсійний фонд попередив про зміну розміру субсидії Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію ВПО запропонують розпочати життя з чистого аркуша: як це зробити
Показати ще

Ты, глядя в окна, будто бы в тетрадку

Расскажешь нам что было тут и там:

От ветхих зданий и до небоскрёба,

Про церковь, площадь и про всё вокруг…

Что ж во всемирный день экскурсовода

Тебя поздравим от души, наш друг!

А пожелаем мы тепла и солнца,

И может с группой, а быть может без,

Чтоб глядя каждый божий день в оконце

Сам повидал бы тысячу чудес!

Свята 21 лютого, фото: Rozetka
Свята 21 лютого, фото: Rozetka

Кто расскажет интересно

И пошутит без забот?

Что ж давно уже известно –

Это наш экскурсовод.

Что же, гид, опять вам слово

Про минувшие века,

Ведь история - основа,

А культура, как река.

Я хочу же вас поздравить

Во всемирный этот день,

Чтоб экскурсиями править

Было вам совсем не лень!

С Днем тебя экскурсовода!

Ясной, солнечной погоды!

Чтоб экскурсии велись,

Деньги чтоб в карман лились!

И побольше чтоб презентов,

Ярких, радостных моментов,

Необычных ситуаций,

И чтоб жить без провокаций!

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Як повідомляв Знай.ua українцям розповіли все, що потрібно знати про евакуйованих з Уханя. Для паніки немає ні найменшої причини.

Також Знай.ua писав, в Україну після теплих і спокійних зимових днів насувається шторм. Вже скоро він буде у нас. Синоптик розповіла, коли чекати сильного вітру.

Нагадаємо, у Дніпрі жінка вирішила познущатися над колишнім і розмалювала його машину нецензурними словами. Є відео її творіння і гнівної помсти.