Через глобальне потепління над всім світом нависла загроза затоплення. Стрімке танення антарктичного льодовика може стерти з обличчя Землі декі міста. Україна не залишиться осторонь, під водою можуть опинитись і українські міста.

В Університеті Орегони простежили рух талих антарктичних вод, які утворилися в західній частині континенту, передає Годину Пік з посиланням на українські ЗМІ.

Для Антарктиди в принципі не властиво наявність вільних від льоду вод, але світове потепління робить свою справу. Гігантський льодовик Туэйтс вже втратив близько 252 мільярдів тонн льоду, що призвело до підвищення рівня океану на 6%.

Дослідники дали прогноз, що ж буде, якщо танення льодовика продовжиться. Постраждає не тільки Великобританія і Австралія, але і навіть Україна. Першими будуть затоплені Одеська та Херсонська області. Міста Скадовськ, Джарылчаг і Блакитне повністю зникнуть з карти. Крім того, повністю зануриться під воду і півострів Крим.

Затоплення, фото скріншот з сайту

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Для пенсіонерів буде більше грошей у квітні Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

Затоплення, фото скріншот з сайту

Затоплення, фото скріншот з сайту

Дослідники побоюються, що під товщею води виявиться і Чорноморський біосферний заповідник, в якому мешкає понад 120 видів тварин, занесених в Червону книгу України.

Тане льодовик Туейсу вже встиг отримати прізвисько "льодовик судного дня". Цікаво і те, що з-під льодовика з'явився новий ґрунтовий острів, про який ніхто навіть не підозрював.

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше отямилася, коли витягали органи - дівчина раптово "воскресла", ледь не ставши донором мимоволі.

Як повідомляв портал "Знай.ua", помер найстаріший чоловік на Землі, кому перейде титул 112 річного японця.

Також "Знай.ua" писав, що Україна отримає від Німеччини 1,5 млн євро: на що витратить гроші держава.