Гроші псують людей – так часто думають люди. Передбачається, що чесність, працьовитість і щедрість підуть разом з тим, як людина розбагатіє. Складно зрозуміти, звідки взялася ця ідея. Жодних підтверджень того, що небагаті люди чесніші і краще, немає.

Багатим можна стати чесним шляхом – поширена установка. Вважається, що для того, щоб сколотити стан, потрібно красти, обманювати або робити погані справи.

Помилка думати, що дохід вище середнього доступний лише шахраям. Разом з працьовитістю знадобиться готовність до змін, удача, кмітливість та ініціативність.

Гроші, фото: Pixabay
Гроші, фото: Pixabay

Щастя – не в грошах – часто переконують себе ті, хто не хоче заробляти більше. Посил в будь-якому випадку один і той же: достаток не приносить людині задоволення, а, навпаки, нагороджує цілою купою проблем.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

Проте наукові дослідження стверджують інше. Соціолог Грант Доннеллі зміг з'ясувати завдяки дослідженню 4 тисяч осіб, що чим більше рахунок у банку, тим щасливішою почувається його володар.

За багатство доведеться розплачуватися сім'єю або здоров'ям. Так, люди переконані, що у світі повинна зберігатися справедливості і всі люди отримують порівну хорошого і поганого. Одному не дали грошей, значить, подарували здоров'я або міцну сім'ю. Іншому, навпаки, вручили багатство, але зробили його самотнім, нещасним або хворим.

Розбагатіти можливо тільки в молодості. Це твердження не вірно, оскільки у світі існує велика кількість людей, які змогли стати фінансово успішними в зрілому віці.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, українцям розкрили 5 поширених схем інтернет-шахраїв.

Як повідомляв Знай. ua, як не втратити страховий стаж перед пенсією.

Також Знай. ua писав, що скільки і як можна заробити в інтернеті.