У лютому в Швейцарії ввели закон, згідно з яким в країні каратимуть людей за дискримінацію за ознакою сексуальної орієнтації штрафом або тюремним ув'язненням терміном до трьох років.

Крім того, покарання за гомофобію передбачено в багатьох європейських країнах, США і в деяких країнах Південної Америки.

Так, на початку лютого Вестмінстерський магістратський суд Лондона засудив 23-річного чоловіка до двох місяців в'язниці. А все через те, що він, стоячи на світлофорі, побачив велосипедиста у рожевій формі і вигукнув зі своєї машини "Ой, хлопчик-гей", після чого плюнув у чоловіка і зник з місця інциденту.

ЛГБТ-спільнота, фото: GettyImages
ЛГБТ-спільнота, фото: GettyImages

Чоловік просив суд не відправляти його у в'язницю, стверджуючи, що це посилить його тривожний розлад і спровокує напади паніки. Але суддя проігнорував прохання зловмисника.

Популярні новини зараз
За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

У грудні 2019 року суд у США визнав винним у гомофобії і засудив до 16 років позбавлення волі 30-річного Адольфо Мартінеса, який спалив прапор ЛГБТ-спільноти в Об'єднаній церкві Христа в місті Еймс, штат Айова.

В Україні представники ЛГБТ-спільноти періодично піддаються осуду і нападам. 19 червня минулого року в Києві група зловмисників напала на учасників ЛГБТ-руху. Зловмисники били ногами людей, розпилювали перцевий газ і словесно ображали.

ЛГБТ-спільнота, фото: GettyImages
ЛГБТ-спільнота, фото: GettyImages

При цьому українська церква також виступає проти гомосексуалізму. Глава ПЦУ Епіфаній заявляв, що представники ЛГБТ-спільноти зможуть брати участь у таїнствах, якщо "покаються у своїх гріхах, якщо виправлять свої помилки".

Втім, прогрес у боротьбі з гомофобією в Україні все ж є. У минулому році прокуратура відкрила справу за фактом висловлювань заступника мера Сум Максима Галицького на адресу ЛГБТ і учасників "Маршу рівності". Мова йшла про піст Максима Галицького в Facebook, скріншот якого опублікував журналіст Євген Кузьменко.

скріншот з Facebook
скріншот з Facebook

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше ексглава "Правого сектора" Дмитро Ярош зробив досить гучну заяву про людей нетрадиційної орієнтації.

Як повідомляв портал Знай.uа, українські ЛГБТ-моделі підтримали людей з ВІЛ епатажною фотосесією.

Також портал Знай.uа писав, що капітани відомого футбольного клубу стали покровителями ЛГБТ-спільноти.