У старших класах українських шкіл з'явиться новий предмет "Захист України", він буде проводиться замість "Захисту Вітчизни". Кабінет міністрів прийняв відповідну постанову 26 лютого 2020 року. Про це повідомляє прес-служба Міністерства освіти. Так, за словами міністерки Анни Новосад, українська освіта тривалий час працювала за радянською системою, і такий предмет, як "Захист Вітчизни" – одне із проявів цієї системи. Тому його потрібно замінити, особливо на шостому році війни в України.

"Це важливий акцент, і я рада, що ми нарешті його поставили. Тепер не менш важливе завдання – покращувати зміст цього предмета і матеріально-технічне забезпечення шкіл. Важливо, щоб цілі, які ми закладаємо в конкретний предмет, у тому числі і оновлений "Захист України", відображення й у підручниках, за якими навчаються учні. Так зміни стануть системними і ґрунтовними", - заявила Міністерка освіти і науки Анна Новосад.

Ганна Новосад, фото з особистої сторінки у Facebook
Ганна Новосад, фото з особистої сторінки у Facebook

Зазначимо, що предмет "Захист України" є обов'язковим для учнів 10-11 класів. Він покликаний навчити школярів знати і розуміти оборону країни, а також уміти діяти в надзвичайних ситуаціях. Учні вивчають цю дисципліну як на теоретичних заняттях, так і під час навчально-польових та навчально-тренувальних уроків.

Нагадаємо, шкільну програму гарненько "почистять від страждань".

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

Раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що міністр освіти Новосад заявила, що в Україні занадто багато вчителів.

Також портал "Знай.ua" писав, яку зарплату будуть отримувати вчителі вже у 2020 році.