Історія та традиції свято

Для наших предків останній день зими був надзвичайно важливий. Тоді це означало, що весна приходить, що зима не буде тривати вічно, що люди і тварини зможуть пережити цей холодний період і що скоро знову зростуть фрукти, овочі, а ліси наповнюватися дичиною. Навіть вважали, що зимою управляє Чорнобог, самий страшний і злий бог у слов'янському пантеоні, його ще називали Кащеєм і розбивали яйце в цей день, адже саме в яйці знаходиться кащеєва смерть. Але для нас зараз це просто дуже радісний час, яке означає надію на краще, на тепло, на любов, на розквіт, на оновлення. Багато народів порівнюють прихід весни з відродженням після смерті, тому цей день також дуже важливий і несе свій сенс для астрологів. Навряд чи хтось не любить весну, навіть якщо дуже сильно радіє зимі. Адже саме в цей час можна більше часу проводити на свіжому повітрі, ще не сильно жарко, а навколо все цвіте і пахне. Як же не привітати дорогих людей із настанням такого чудового періоду?

Свята 29 лютого, фото: pixabay
Свята 29 лютого, фото: pixabay

Привітання смс

Ми довго жили в холодах,

Загорнувшись в зимових снігах.

Але все, прийшов того кінець -

Популярні новини зараз
Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Весна вдягає вже вінець

Останній день зима панує,

А завтра сонце зацарює.

Розтане сніг і бурульки,

Підуть суворі кайдани.

Вітаю тебе з цим!

Давай веселитись як діти,

Адже пройшла пора злих хуртовин.

Розквітають навколо квіти.

Свята 29 лютого, фото: pixabay
Свята 29 лютого, фото: pixabay

Кружляла хороводом,

Хуртовиною замела,

Щасливим Новим роком

Продовжилась зима.

Але день настав, прощатися

В якому з ней пора,

Останній день сніжинок,

І шапок, і шарфа.

І хай не за хвилину

Тепер розтане сніг,

Весна тут скоро буде,

Нехай радіють всі!

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Як повідомляв Знай.ua скоро починається весна і день стає все довшим, а значить, українці, як і кожен рік до цього, будуть переходити на літній час. Ми розповіли, коли це буде, як підготуватися і в яку сторону переводити годинник.

Також Знай.ua писав, цієї неділі православні християни відзначають свято Прощену неділю. Українцям розповіли, як правильно підготуватися до такого свята і як правильно просити прощення за свої гріхи.

Нагадаємо, в Україні збираються повністю змінити трудове законодавство. Але для багатьох людей це може стати не тільки ударом по гаманцю, а й ударом по особовому часу і здоров'ю. Слуги народу вирішили забрати один вихідний на тиждень.