У перший день весни Національний банк України оприлюднив офіційний курс іноземних валют. Так, на вихідні, 29 лютого - 1 березня 2020 року курс долара порівняно з показниками у п'ятницю, 28 лютого, виріс у ціні і становить 24,59 гривні. Про це повідомляє прес-служба офіційного регулятора.

Курс валют, фото Знай.ua
Курс валют, фото Знай.ua

Курс валют Нацбанку на 1 березня

Офіційні курси валют встановлені на такому рівні:

- 100 доларів США – 24,5900 гривні;

- 100 євро – 26,9789 гривень;

Таким чином, курс долара став дорожче на три копійки. При цьому євро збільшився в ціні на 5 копійок.

Популярні новини зараз
У комунальних платіжках з'явилася нова графа: за що доведеться доплачувати Українських водіїв внесуть до Реєстру військовозобов'язаних: чого чекати з червня 2024 року В Україні впроваджують новий спосіб оплати за тепло: що тепер робитимемо Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома
Показати ще

Курс валют, фото Страна
Курс валют, фото Страна

Вплив коронавірусу на світову економіку та економіку України вдарить по кожному. Падають фондові індекси. У Китаї майже зупинені підприємства з виробництва сталі. А Китай є одним з найбільших партнерів України із закупівлі металургійної сировини.

Що стосується економіки, то треба розуміти, що Китай для України є одним із найбільших торгових партнерів. І оскільки накопичилось багато запасів продукції, то ми повинні розуміти, що в найближчий час почнуть падати ціни на руду, металопрокат і сталь.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що уряд вводить дешеві кредити для українців у цьому році. Програма "Повертайся і залишайся" передбачає, що частина відсотків по кредитах буде виплачуватися з держбюджету.

Як повідомляв портал Знай.uа, подорожчання курсу є результатом плаваючого курсу, а від зміцнення національної валюти виграють споживачі. Про це заявив представник МВФ в Україні Йоста Люнгман.

Також портал Знай.ua писав, що українська гривня є однією з найбільш недооцінених валют у світі, а її справжній курс повинен становити 10,05 грн/дол. Про це повідомляється в опублікованих результатах дослідження журналу The Economist.