Всесвітній день компліменту

Насправді навіть невідомо хто, коли і як вирішив заснувати цей день і точно не знають, коли його відзначати – 1 березня або 21-го. Але ідея започаткування свята – бажання простих людей хоч один день зробити яскравіше і тепліше, приємніше і таким, що більш запам'ятовується для людей. Крім того, що це приємно, це піднімає самооцінку і допомагає людям зблизитися.

День «Нуль дискримінації»

Цей день вирішили встановити ООН у 2014 році, а ініціаторами виступили керівники ЮНЕЙДС. Це Об'єднана програма ООН з ВІЛ/СНІД. Це свято закликає суспільство більш терпимо ставитися до людей, не дивлячись на їх расову, національну, релігійну, статеву чи вікову приналежність, приналежність до соціальної групи і не звертаючи уваги на їх політичні погляди і переконання. День нагадує, що кожна людина має право на повноцінне і достойне життя.

Всесвітній день цивільної оборони

Цей день встановили в 1990 році і його відзначають в країнах-членах МОГО, щоб пропагувати знання про цивільну оборону і підняти престиж національних служб порятунку. І перший день весни вибрали не просто так, а тому що саме в цей день набрав чинності Устав МОГО, який був схвалений 18 державами.

Народні прикмети на 1 березня

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

Православні свята:

  • День пам'яті Святого Макарія, митрополита Московського і Коломенського.

День Марени

У православ'ї це день вшанування пам'яті праведної Маріамни, однак предки відзначали День Мари Марени, яку вважали Великою Богинею зими і смерті. З слов'янської міфології, це дуже могутнє і грізне божество. Мара – дружина Кощія, сестра Леля і Живи, але в народі її назвали одноокою Кікіморою.

Іменини в цей день

Данило, Ілля, Макар, Павло, Порфирій, Самійло, Юліан.

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, що після покупки смаколику в "Сільпо" українець отримав хімічний опік.

Раніше повідомлялося, що вже з першого березня українці стикнуться із забороною в'їзду в Росію і перерахунком пенсій.

Також, Знай.ua повідомляв, що в Lifecell "з'їли" останні нерви українця через звичайного інтернету.