Заступник начальника Головного управління персоналу Генерального штабу ЗСУ полковник Валерій Дендебера заявив, що у минулому році від призову на строкову військову службу ухилилися майже 250 тисяч чоловік.

Про таке він розповів для видання АрміяInform.

"Протягом минулого року до правоохоронних органів призовні комісії направили матеріали на 245 тисяч чоловік призовного віку, які ухиляються від призову на строкову військову службу", - заявив військовий.

Призов до армії, фото: rada5.com
Призов до армії, фото: rada5.com

Окрім цього, він додав, що близько 700 призовників пройшли всі етапи призовних кампаній, щоправда, до військових частин так і не прибули..

Популярні новини зараз
Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

"За оперативною інформацією, що надійшла до Головного управління персоналу Генштабу ЗСУ, до кримінальної відповідальності притягнуто 423 особи призовного віку, до адміністративної - 17 220 осіб", - підсумував він.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що міністр оборони Андрій Загороднюк анонсував електронний військовий квиток у додатку "Дія".

Як повідомляв портал Знай.uа, уряд схвалить нормативний акт, який врегулює призов на строкову службу до армії з 18 років.

Також портал Знай.uа писав, що в Міноборони не будуть відкликати партію неякісних бронежилетів, які були закуплені для ЗСУ.