Колишній командир батальйону "Айдар", який також є колишнім народним депутатом України, Сергій Мельничук заявив, що його затримав Інтерпол за запитом Росії. Про це він розповів в Facebook-трансляції, мабуть, в аеропорту. У своєму відеозверненні екс-нардеп розповів, що затримали не тільки його, там він перебуває разом з вагітною на сьомому місяці дружиною і дев'ятимісячним сином. Також Мельничук попросив українське посольство надати йому захисника.

"Мене затримали на болгаро-грецькому кордоні. Картку Інтерполу виставила Росія. І зараз буде Інтерпол затримувати", - повідомив Мельничук. "Для кого ми воювали, щоб російська чума не пішла в єврозону", - додав він. Пізніше Мельничук написав, що він вже затриманий. Причина невідома.

Затримали греки по проханню рашки

Geplaatst door Сергій Мельничук op Zondag 1 maart 2020

Варто відзначити, що в Росії Сергій Мельничук був засуджений ще у 2014 році. Басманний суд Москви видав санкцію на його заочний арешт, мабуть, тоді Мельничука і внесли в базу Інтерполу. На сайті російського Слідчого комітету зазначено, що командир "Айдара" "брав безпосередню участь в мінометному обстрілі мирної території, коли загинули журналісти ВГТРК Ігор Корнелюк і Антон Волошин".

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

Також відомо, що Сергій Мельничук був командиром 24-го батальйону територіальної оборони Луганської області "Айдар". У 2014 році він став народним депутатом України від Радикальної партії Олега Ляшка. Однак у Верховній раді він не прижився, і у 2016 році покинув партію. А у 2017 році Ляшко нібито назвав Мельничука "продажним покидьком" і навіть запропонував його "розстріляти".

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, підозрюваного у розстрілі на Майдані беркутівця відпустили додому.

Раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що на Донбасі трагічно загинула українська захисниця Ярослава Никоненко.

Також портал "Знай.ua" писав, що Україна на Донбасі втратила найсильніших захисників, країна занурилася в траур.