Очільниця Міністерства освіти і науки Ганна Новосад заявила, що українських школярів та вчителів чекають грандіозні зміни. Відтак, у навчальних закладах наразі передбачені санкції за порушення академічної доброчесності.

Про таке вона розповіла в інтерв'ю "Українській правді. Життя".

За її словами, у зв'язку з тим, що багато вчителів проявляють свою не доброчесність у різних конкурсах, підвищенні кваліфікації, хабарництві, необ'єктивних оцінюваннях, то на них тепер буде чекати покарання.

"Ті педагогічні працівники, стосовно яких буде встановлено порушення академічної доброчесності, наприклад, можуть не отримувати будь-які види заохочень, бути позбавлені педагогічного звання тощо", – пояснила Новосад.

Вчитель, фото: Getty Images
Вчитель, фото: Getty Images

Популярні новини зараз
"Втратимо територію України аж до Дніпра": командир Президентської бригади налякав прогнозом Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари Були гроші і не стало: банкомати ПриватБанку дивують "фокусами" при знятті готівки
Показати ще

Також покарання стосується і школярів, у яких порушення академічної доброчесності проявляється в обмані, списуванні, фальсифікації, використанні під час контрольних допоміжних матеріалів або технічних засобів тощо.

Відтак, за порушення учневі можуть порекомендувати пройти підсумкове оцінювання або державну підсумкову атестацію повторно. Також можуть позбавити академічної стипендії або призового місця на змаганнях.

"Важливо не карати, а, насамперед, пояснювати. Тому спершу має бути зауваження та роз’яснення. Якщо вчитель помітив учня, що списує, то йому насамперед варто зробити зауваження і пояснити, чому списувати – шкідливо", – підкреслила міністр.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше