Як відомо, наразі у всьому світі все більших обертів набирає смертельний коронавірус з Китаю, який вже відправи до лікарні та забрав життя у тисяч людей. У зв'язку з цим, мешканцям України розповіли, що варто робити, якщо є хоч найменша підозра на інфікування цією хворобою та як зменшити шанс підхопити COVID-19.

Про це повідомляє видання BBC.

Відтак, як відзначається у МОЗ, у випадку симптомів поганого самопочуття рекомендують звертатися до сімейного лікаря.

"Коронавірус це чи ні, лікарі проводять симптоматичне лікування. Таке, як і у випадку інших гострих респіраторних вірусних інфекцій. Як у випадку грипоподібних інфекцій, наприклад. Не можу сказати, що для коронавірусу треба якісь особливі заходи", - розповів заступник міністра здоров'я Віктор Ляшко.

Коронавірус, фото: Getty Images
Коронавірус, фото: Getty Images

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Вже після звернення до медиків, у людини беруть перший аналіз у лікарні, куди її привезли. Перевірка йде на всі відомі види гострих респіраторних інфекцій. Потім ці дані передають в обласну лабораторію. Якщо і там не знаходять відомих вірусів, то далі аналіз везуть до Києва, де й проведуть остаточну перевірку.

Наразі ж ВООЗ оприлюднив ряд правил, які допоможуть зменшити ризик інфікування новим вірусом:

  • регулярно і ретельно мити руки, не торкатися обличчя;
  • не вживати в їжу погано оброблене м'ясо, молоко і яйця;
  • утримуватися від поїздок у регіони, де є вірус;
  • уникати контактів з хворими людьми;
  • триматися на відстані понад метр з будь-якою людиною, яка чхає чи кашляє;
  • дотримуватися "гігієни кашлю".

Коронавірус, фото: Getty Images
Коронавірус, фото: Getty Images

До слова, нині у світі було 89 тисяч лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них понад три тисячі - летальні. Одужало вже 45 тисяч людей, у яких виявили коронавірус.

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше китайський коронавірус підкосив одну з найбільших світових компаній, світ може залишитися без пива.

Як повідомляв портал "Знай.ua", в Івано-Франківській області було госпіталізовано 63-річну жінку, яка щойно повернулася з зараженої Італії.

Також "Знай.ua" писав, що у Києві проводили навчання з протидії коронавірусу.