Вперше за 140 років спостережень метеорологічна зима так і не прийшла в Київ. Про це повідомили у Центральній геофізичній обсерваторії імені Бориса Срезневського.

"Стійкого переходу середньодобової температури повітря через 0 градусів у бік негативних значень протягом календарної зими 2019-2020 рр. у Києві так і не відбулося", - йдеться в повідомленні.

Виявилося, що протягом останніх місяців середня температура була плюсовою, а в цілому за грудень-лютий 2020 року вона склала +2 градуси.

погода в Україні, фото pxhere
погода в Україні, фото pxhere

В обсерваторії привели "парадоксальний", але яскравий приклад. Так, найхолоднішим днем було 8 лютого, коли під ранок температура опустилася до -8 градусів, тоді як 22 листопада 2019 року було -9 градусів.

Популярні новини зараз
Україна забуде, що таке війна: ясновидець розповів про майбутнє нашої країни та про те, коли закінчаться бойові дії Будуть мобілізовані до ЗСУ: Рада прийняла важливе рішення Довідку можна викидати: чоловіків огорошили новим правилом Українцям виплатять матеріальну допомогу: хто отримає гроші і як оформити заявку
Показати ще

"Кліматологи обсерваторії відзначають, що вперше за 140 років у Києві не було не тільки метеорологічної зими, але і температури повітря нижче -10°C. Це наслідки глобального потепління, темпи якого, на жаль, прискорюються", - уточнили в обсерваторії.

Крім того, взимку-2020 випало 70% від сезонної норми опадів – 100 мм, тоді як стійкого снігового покриву в столиці не спостерігалося.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, ні зими, ні літа - вчені жахнули фатальними наслідками зміни кута нахилу осі Землі.

Як повідомляв портал Знай.uа, для людства найближчі п'ять років стануть найспекотнішими за весь період спостереження.

Також портал Знай.uа писав, чого чекати українцям навесні. Спочатку будуть заморозки, а потім настане посушливий період.