День народження мікрофона: американець Еміль Берлінер створив мікрофон

Цей день не є святом, але це пам'ятна дата для багатьох людей, чия кар'єра залежить від мікрофона. А створили його в 1877 році в цей день. Але, звичайно, як і з усіма винаходами, і з цим було не так просто. Спочатку в 1876 році Олександр Белл створив рідинний передавач, який показали на виставці в Філадельфії. Його там побачив Еміль Берлінер і зрозумів, що може зробити ще краще. Він сильно удосконалив девайс, посилив і очистив звуки і так вийшов телефонний передавач, який він сам назвав мікрофоном. Саме завдяки цій людині ми змогли користуватися телефонами масово. Але Белл дізнався про це і став судитися, тільки суд обрав сторону Берлінера. Тому Белл викупив патент за 50 000 доларів, а винахідника взяли в Bell Telephone Company.

Свята 4 березня, фото: pixabay
Свята 4 березня, фото: pixabay

Православні свята:

  • Седмиця 1-ша Великого посту.
  • Великий канон Андрія Критського.
  • Преподобного Льва, єпископа Катанского.
  • Преподобномучеників Валаамських
  • Триває Великий піст.

День Катиша

Це свято відзначають на честь християнського святого Лева Катанського. Катишем день назвали, тому що могли останній раз покататися з гірок по снігу, адже потім уже починалася справжня весна. І хто далі зможе проїхати, той отримає більше щастя. Намагалися навіть піч колобки-катиші на вершковому маслі. Заборонено сьогодні дивитися на небо. Якщо побачите падаючу зірку, то вам загрожує дуже швидка смерть або ж втратите когось із рідних.

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, коронавірус вже в Україні і є перші заражені, але в «Слузі народу» сказали, що це було лише питання часу. Тим часом українцям рассказали про симптоми захворювання і що робити .

Також Знай.ua писав, в армію будуть призивати не тільки випускників шкіл, але також і чоловіків набагато старше. У ВСУ розповіли кого і чому збираються призивати в армію в цьому році.

Нагадаємо, Олексій Мушак знову зробив скандальну заяву, тепер він взявся за пенсійну реформу. На його думку, пенсії взагалі ніхто не повинен отримувати, так як людей похилого віку забезпечують їх діти й не варто припиняти працювати.