В Україні запрацювали нові правила НКРЕКП, згідно з якими українців будуть штрафувати за кожен день протермінування по сплаті послуг постачання газу. Так, у відомстві заявили, що штрафні санкції споживачам доведеться платити в тому випадку, якщо вони не внесуть плату по комуналці до 20 числа кожного місяця.

Якщо враховувати, що розмір абонплати в залежності від кількості споживання та регіону може досягати 300 гривень, то місячне протермінування виллється у двократний штраф – 600 гривень. Запізнення з оплати будуть нараховувати не до того дня, коли була відправлена виплата, а до того моменту, поки вона не буде зарахована на рахунок постачальника комунальної послуги. Також варто нагадати, що з 1 липня НКРЕКП підвищує вартість абонплати, то суми штрафу будуть ще вищими.

Українські пенсіонерки, скрін з відео
Українські пенсіонерки, скрін з відео

Також не варто забувати про плату за доставку газу до вашого дому. Платити за це доведеться навіть у тому випадку, якщо ви не користуєтеся самим газом – поїхали у відпустку або просто не живете у квартирі, або виїхали за кордон. Комунальники пояснили це тим, що газ до вашої квартири або будинку все одно поставляється, користуєтеся ви ним чи ні.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Популярні новини зараз
Українцям приготували приємний "бонус" до пенсії: хто у черзі на доплати Українців попередили про "важкі" платіжки за світло Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію
Показати ще

Нагадаємо, у Києві почали розстрілювати через комуналку.

Раніше портал "Знай.ua" повідомляв, на що готові українці заради субсидій.

Також портал "Знай.ua" писав, що українці заборгували комунальникам 50 млрд.