Свято Спента-Армаіті

Це свято в зороастризмі і його називають також святом Священної землі. Саме в цей день у кожного на планеті є можливість зрозуміти свій обов'язок, смиритися і підкоритися. Також день нагадує про те, що потрібно обробляти землю. І мається на увазі не тільки грунт, але і людське тіло, як частина земного праху. Спента-Армаіті вчить бути помірними і розумними в матеріальному світі, з повагою ставитися до землі і навіть є правила поводження з нею. Також день присвячують собаці, яка охороняє дім і храм, служить іншим і жертвує собою. Прийнято освячувати домашніх тварин і їх шерсть.

Свята 6 березня, фото: pixabay
Свята 6 березня, фото: pixabay

День фізичної культури і спорту в Азербайджані

Це свято в Азербайджані відзначають щороку, починаючи з 2005-шл В цій країні є багато різних популярних видів спорту, розвинена боротьба, але найпопулярніші все одно футбол і шахи. Спортсмени та вболівальники вважають цей день своїм святом, навіть ті, хто просто бігають вранці. Природно проводять різні спортивні заходи і розповідають більше про різних видах спорту громадськості.

Свята 6 березня, фото: pixabay
Свята 6 березня, фото: pixabay

Православні свята:

  • Седмиця 1-ша Великого посту.
  • Великий канон Андрія Критського.
  • Преподобного Тимофія, що в Символах.
  • Святителя Євстафія, архиєпископа Антіохійського.
  • Святкування ікони Божої Матері Козельщанської.
  • Триває Великий піст.

Тимофій Весновей

Це свято назвали на честь святого Тимофія, якого шанують у лику преподобних і вважають пустельником. Саме в цей час дмуть теплі вітри після зими, тому і назвали день весновеем. Також є повір'я, що в цей день сильно гуляє нечисть, так як прокидається після зимової сплячки. А ще сняться віщі сни, які краще запам'ятати. Але всі сни, пов'язані з волоссям, не принесуть нічого доброго. Однак варто купити нове взуття, тоді вона прослужить вам довго.

Популярні новини зараз
Ухилянт з ганьби перетворився на бренд: втікачі жартують, українці – лютують Нові тарифи на газ в Україні: скільки він коштуватиме до квітня 2025 року Довідку можна викидати: чоловіків огорошили новим правилом Будете робити це перед працівниками ТЦК – сядете на 8 років: українців суворо попередили
Показати ще

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Як повідомляв Знай.ua у Чернівцях вже є перший хворий коронавірусом. Сусіди прийшли видворяти його дружину з дому і зібралися на мітинг протесту під її будинком. Такого Середньовіччя ви давно не бачили.

Також Знай.ua писав, українцям обіцяли індексацію пенсій, але її знову переносять. Громадяни вже почали рахувати, скільки доведеться втратити грошей через перенесення. Ось таке осучаснення в Україні.

Нагадаємо, українським вчителям в кінці коду підкинуть солідний подарунок в розмірі 20 тисяч гривень. Але не всім перепаде, доведеться для цього бути молодим і не мати великий стаж роботи.