Китайський коронавірус Covid-19 вже зафіксований в Україні. Проте панікувати не варто, адже нова інфекція вражає тільки деякі категорії людей.

Згідно з інформацією центру по контролю захворювань КНР, коронавірусом вкрай рідко хворіють діти та підлітки. На категорію від нуля до десяти років припадає всього 1% хворих, така ж статистика й у вікової групи 10-19 років.

Наголошується, що найбільше схильні до ризику захворіти люди похилого віку. Крім того, з віком збільшується не тільки ймовірність інфікування, але і ускладнень.

Коронавірус // gettyimages
Коронавірус // gettyimages

Так, в основну групу ризику входять люди старші 80 років, хворі на діабет, а також з важкими хворобами серця.

Популярні новини зараз
У ТЦК потрібно і жінкам: кому з українок загрожує мобілізація після 18 травня В Україні пенсіонери отримають "подвійні", та навіть "потрійні" пенсії: у ПФУ озвучили вимоги Тепер в ухилянтів заберуть останнє: змусять платити шалені гроші Гроші на кону: "Ощадбанк" зробив важливе оголошення
Показати ще

Вчені пояснюють це тим, що з віком імунна система людини стає слабшою й більш сприйнятливою до вірусів. А наявність хронічних захворювань підвищує ризик розвитку ускладнень.

Головними засобами захисту від коронавірусу є: регулярне миття рук з милом (не менше 15-20 секунд), уникнення контакту з людьми, у яких є зовнішні симптоми ГРВІ.

Коронавірус, фото: Getty Images
Коронавірус, фото: Getty Images

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що у Чернівцях госпіталізовано ще 3 людей з підозрою на коронавірус.

Як повідомляв портал Знай.uа, жителі Чернівців влаштували бунт під будинком хворого коронавірусом.

Також портал Знай.uа писав про стан першого зараженого коронавірусом українця.