Українка, яка залишилася в зараженому коронавірусом Ухані через улюбленої собаки, на яку були відсутні відповідні документи Анастасія Зінченко, розповіла, що зараз з нею відбувається. Так, після резонансу про те, що дівчина відмовилася кидати свою тварину і летіти без нього, президент України Володимир Зеленський особисто зателефонував дівчині і обіцяв допомогти у вирішенні проблеми.

Навіть футбольний клуб Шахтар заявляв про те, що відправить літак, щоб допомогти українці повернуться на батьківщину.

Проте дівчина розповіла, що до цих пір знаходиться в Китаї на карантині і з нею ніхто не зв'язувався щодо евакуації. Про це вона розповіла в своєму Instagram. Вона зазначила, що на карантині з 20 лютого і у неї почали виникати проблеми з питною водою.

"1 березня офіційно ввели заборону на ввезення тварин в Україну з Китаю. Цікаво виходить адже, так? Через 2 тижні після того, як мені подзвонив президент і пообіцяв допомогти, забрати мене з собакою, через два тижні Україна ставить заборону. Причина якої є випадок у Гонконгу, у собаки підозри на коронавірус. І чомусь тільки Україна поставила така заборона", - обурюється Зінченко.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

Українка уточнила, що з нею вже ніхто не зв'язувався протягом тижня, а історія "лише стала гучною, і потім згасла".

"Україна знову дотягла з евакуацією до такого моменту, коли на ряду стоять вже нові проблеми. Якщо б все зробили протягом першого тижня, коли я звернула за допомогою і мені пообіцяли, вже б все забулося і я незабаром була б вдома", - йдеться у публікації.

Анастасія припускає, що в кращому разі зможе повернутися додому з Китаю через місяць.

"Знаєте, що ще хотіла б додати. Я не винна в тому, що одна єдина з людей, яких евакуювали з Уханя, відмовилася летіти без своєї собаки, відмовилася її кинути, і винесла цю проблему на загальний огляд. І навіть при такому ряді проблем я її не кину, і я знаю що мене підтримає моя сім'я, мої близькі люди і ті, у кого теж є домашні тварини і дають собі звіт у тому, що вони несуть за них відповідальність, в першу чергу, як за свого члена сім'ї", - підсумувала дівчина.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, дівчинка з собачкою не одна, українець з Китаю терміново звернувся за допомогою.

Як повідомляв Знай. ua, евакуйована з Китаю українка поставила на вуха всю країну.

Також Знай. ua писав, що украинка, яку кинули напризволяще в Ухані, звернулася до Зеленському.