У суботу, 22 лютого, Міністерство охорони здоров'я України оприлюднило актуальну статистику по одужанню та смертності від китайського коронавіруса.

Китайський коронавірус

Так, станом на ранок, 22 лютого, у світі зареєстровано 77 661 випадок захворювання коронавірусом COVID-19, з них 2360 (3,0%) померли, а 20925 (26,9%) - одужали.

Згідно зі статистикою, 82,0% випадків захворювання зафіксовано у Китаї. За межами цієї країни зафіксовано 1267 випадків у 27 країнах світу. Також в країнах ЄС зареєстровано 64 випадки (у Німеччині — 16; Франції — 12; Великобританії — 9; Італії — 20; Росії — 2; Іспанії — 2; Фінляндії, Швеції і Бельгії – 1).

"В Україні жодного лабораторно підтвердженого випадку гострої респіраторної хвороби, викликаної коронавірусом не зафіксовано", — йдеться у повідомленні.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Голова ВООЗ Тедрос Адханом Гебреєсус зазначив, що зафіксовані випадки зараження коронавірусом, при яких неясна сама передача захворювання.

"Хоча загальне число захворювання COVID-19 за межами Китаю залишається відносно невеликим, нас турбує кількість випадків, які не мають чіткого епідеміологічного зв'язку, таких як історія поїздок пацієнта до Китаю або контакти з підтвердженим носієм", – повідомив він.

Китайський коронавірус

Також за даними відомства, передбачуваним переносником коронавіруса експерти вважають кажанів. Але перед зараженням людини, вірус подолав видовий бар'єр від іншого проміжного тварини-господаря. Такими проміжними тваринами-хазяїнами можуть бути домашні, дикі або одомашнені дикі тварини.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що в Південній Кореї зафіксовано 204 випадки зараження коронавірусом.

Як повідомляв портал "Знай.ua", у селищі Нові Санжари, куди евакуювали українців з Китаю через спалах коронавіруса, у людей прокинулася совість.

Також "Знай.ua" писав, що Держдеп США звинуватили Кремль у роздмухуванні паніки через коронавірус.