Новий Кабінет Міністрів під керівництвом прем'єр-міністра України Дениса Шмигаля відкликав проект нового трудового кодексу, який раніше викликав обурення і питання в українців.

Закон відкликали 4 березня. У ньому передбачалося внести зміни в прийнятий ще в 1971 році "Кодекс законів про працю".

Ініціатором розробки нового трудового кодексу був Кабмін звільненого прем'єр-міністра Олексія Гончарука. Відповідний законопроект був поданий у грудні 2019 року.

Трудовий договір, фото: Pxhere
Трудовий договір, фото: Pxhere

Трудовий договір серед іншого передбачав збільшення робочого тижня до 6 робочих днів та можливість звільнення працівників без пояснення причин.

Популярні новини зараз
Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Головні умови в трудовому договорі Гончарука:

- відпустка 30 днів в році замість 24;

- робочий тиждень був збільшений до 6 робочих днів (вирішує роботодавець);

- можливість звільняти працівників з підприємств без пояснення причини;

- відсутність трудових книжок.

З активною підтримкою закону виступав колишній міністр економіки Тимофій Милованов, який заявляв, що новий трудовий кодекс покликаний вивести трудові відносини в легальну площину.

За новим трудовим кодексом трудовий договір потрібно було б підписувати навіть з сезонними робітниками і фрілансерами, які зазвичай працюють віддалено. А також зі студентами, які можуть виконувати роботу не весь день. Всього сім видів угод.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, новообраний прем'єр Шмигаль вляпався у скандал через окупованого Криму.

Як повідомляв Знай. ua, погана пам'ять Зеленського зробили його гірше Януковича.

Також Знай. ua писав, що Шмигаль вперше звітував замість Гончарука в Раді.