Тудорица (Тодоровден)

Так називають в Болгарії першу суботу, яка слідує за Прощеною Неділею, тому день не завжди відзначають 7 березня. Свято прийнято присвячувати Теодору Тирону. Варто сказати, що у нас Теодор або Тодор - це форма імені Федір. Особливо в пошані у цей день коні, за ними доглядають і всіляко намагаються задобрити. У підсумку день навіть назвали Кінським Великоднем. Багато ритуалів теж пов'язані зі здоров'ям коней. Вранці обов'язково слід піти і розгладити спину коням, заплести гриву і хвіст, прикрасити каменями і натерти тварину пахощами. А потім по ритуалу їх ведуть на водопій. Жінки ж годують їх спеціальною обрядовим хлібом. Тільки після цього можна влаштовувати перегони.

Свята 7 березня, фото: pixabay
Свята 7 березня, фото: pixabay

День вчителя в Албанії

Це професійне свято всіх вчителів в Албанії, яке завжди відзначають 7 березня. Саме вчитель вважається дуже важливим для виховання нації, від нього залежить і розвиток країни, і її процвітання. Адже вони допомагають дітям вирости великими. 7 березня день відзначають, тому що в той же день в 1887 році відкрили першу світську школу, де вчили на албанською мовою.

Свята 7 березня, фото: pixabay
Свята 7 березня, фото: pixabay

Православні свята:

  • Седмиця 1-ша Великого посту.
  • День пам'яті великомученика Феодора Тирона.
  • День пам'яті священномученика Полікарпа, єпископа Смирнського.
  • Знайдення мощей блаженної Матрони Московської.
  • Святкування ікони Божої Матері Різдво Пресвятої Богородиці "Сокольська".
  • Триває Великий піст.

Популярні новини зараз
Змії пішли в атаку на українців: як запобігти укусам і чи існує ефективний антидот Отримаєте менше – не дивуйтесь: Пенсійний фонд попередив про зміну розміру субсидії Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Як повідомляв Знай.ua новий прем'єр-міністр України Денис Шмигаль вже в перші дні почав псувати репутацію нового уряду. Він вирішив подавати воду в Крим. Меджліс вже відреагував на цю безглузде заяву.

Також Знай.ua писав, клієнти популярного банку в Україні Monobank під загрозою, явно кульгає безпека. Людям розповіли, як можна захиститися від зловмисників, хоча служба безпеки працює не на вищому рівні.

Нагадаємо, тепер українцям доведеться платити за світло за повною, ніяких пільгових 100 кВт/рік більше не буде. Як би не старалися, заощадити з міністром енергетики Олексієм Оржелем у вас не вийде.