Відомий український економіст Роман Шеремета спробував розповісти про смертельно небезпечний китайський коронавірус з точки зору поведінкової економіки.

Про це стало відомо завдяки новій публікації Романа в мережі Facebook.

Коронавірус, фото ілюстративне // Getty Images
Коронавірус, фото ілюстративне // Getty Images

"Дослідження Даніеля Канемана, лауреата Нобелівської премії з економіки, показують, що ми зазвичай не мислимо в статистичному плані. Замість цього ми покладаємося на стереотипи і яскраві історії. Як результат, ми занадто сильно реагуємо на події дуже низької ймовірності. Ми реагуємо нераціонально, і дуже легко піддаємося паніці. Як можна боротися з цими упередженнями? Правильна інформаційна кампанія. Пояснювати, як дійсно ця хвороба є заразною, а не просто давати цифру скільки людей заражено і померло. Правильне порівняння даних. Потрібно порівнювати смертність від covid19 з іншими хворобами, такими як сезонний грип. Розробка протоколів лікування коронавіруса. Карантинні заходи великих груп населення не працюють. Також, це має дуже негативний вплив на економіку. Потрібно розуміти, що більша частина населення в будь-якому випадку буде вражена вірусом. Тому зосередити увагу потрібно на розробці правильних протоколів лікування. Взагалі, будь-які рішення повинні прийматися грунтуючись на статистиці і аналітичному аналізі.", - пише Роман.

Публікація Романа Шеремети, Facebook
Публікація Романа Шеремети, Facebook

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Астролог побачив у травні "лихо" для України Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини
Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, вчені з'ясували, чи можуть домашні улюбленці передавати коронавірус – їх аналізи.

Як повідомляв Знай.uа лікар назвав простий спосіб відрізнити грип від коронавіруса — у роті ви відчуєте.

Знай.uа писав, коронавірус вкладає у ліжка все більше українців – кількість пацієнтів з підозрою зросла.