Пурім

Це свято знаменує день чудесного порятунку євреїв. Під час правління царя Ахашвероша євреї не вклонилися перед сановником Аманом. І Аман випросив у правителя, щоб той призначив через жереб день, коли можна буде вбити будь-якого єврея, забрати його майно й уникнути покарання. Правитель погодився, так як не знав всього. Але потім ситуація обернулася проти самого Амана. У підсумку євреям дозволили захищати своє життя і відбирати своє майно і майно нападника.

Тож тепер цей день відзначають святкуваннями і бенкетом, проводять вистави та карнавальні ходи, пригощають трикутними пиріжками гоменташами, назва яких в перекладі означає «вуха Амана». Можна і потрібно пити, при цьому досить сильно. А в містах, які були оточені муром на момент тих подій, Пурим святкують на наступний день.

Пурім, фото: gettyimages
Пурім, фото: gettyimages

Холі — свято весни і яскравих фарб

Це свято дуже барвисте і популярне навіть у нас в країні. Хоча насправді індуїстське свято знаменує бенгальський новий рік. Його відзначають в день повного місяця Пхалгуни, а зазвичай це саме лютий-березень. Холі завжди наповнене пишністю, фарбами, вважається святом весни і сонячного рахунку. Свято дуже древнє. Його часто пов'язують з Крішною і його іграми з пастушками. Тому в індійських танцях часто показують залицяння хлопця до дівчини. Молодий чоловік постійно відволікає дівчину і обкидує її кольоровою фарбою. Потім дівчина ображається і йому доводиться просити вибачення, взявшись за мочки вух. Коли дівчина його прощає, то теж обливає кольоровою пудрою.

Холі, фото: pixabay
Холі, фото: pixabay

Популярні новини зараз
Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Православні свята:

  • Седмиця 2-га Великого посту.
  • День пам'яті святого Порфирія Газского.
  • Святкування ікони Божої Матері Межетской.
  • Триває Великий піст.

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Як повідомляв Знай.ua уряд Гончарука відклав індексацію пенсій, через що постраждали багато пенсіонерів, але зараз міністр соцполітики Марина Лазебна поставила це питання першочерговим завданням.

Також Знай.ua писав, екологи панікують через тонни сміття, які йдуть з України в Угорщину. Вже не вистачає ні рук, ні обладнання, щоб очистити річку від побутових відходів. З'явилися моторошні фото цієї ситуації.

Нагадаємо, російські ЗМІ повідомляють, що в так званій ДНР вирішили скасувати державний статус української мови. Сильно хочеться їм зміцнити зв'язки з Російською Федерацією, та і українська мова не знайшла свого місця вживання.