В цей день відзначали свято Порфирій Пізній, так як за церковним календарем це день пам'яті Порфирія Газского. Але його ще іноді називали Пташиним днем, тому що дуже раділи прильоту птахів з теплих країв і того, що вони вже починають вити гнізда.

Чого не можна робити

В цей день є одна дуже важлива заборона – не можна зав'язувати ніякі вузли на нитках. Якщо послухатися, то у вас можуть з'явитися дуже великі неприємності, починаючи з фінансових труднощів і закінчуючи самогубцем в сім'ї. Також не варто хлопцям знайомитися з дівчатами. Є повір'я, що в них вселяються кікімори, які відберуть життя у молодого чоловіка. Не показуйте нікому свої прикраси з камінням. Зазвичай різні мінерали сильно впливають на людину, захищають її від бід. А так амулет почне навпаки притягувати різні неприємності.

Свята 10 березня, фото: pixabay
Свята 10 березня, фото: pixabay

Також не переїдайте, щоб у вас не з'явилися проблеми животом. Потім доведеться дуже сильно і довго їх лікувати. Постарайтеся не веселитися і не пити алкоголь, тим більше не співайте пісень. До вас може прийти нечисть. Не використовуйте нецензурних слів, щоб на тілі не повиступали плями, а на язику – тіпун. Не висаджуйте вербу і не торкайтесь до неї, інакше накличете на себе смерть.

Приказки, повір'я і прикмети:

  • Якщо вночі на небі яскраві зірки, то літо буде з грозами.
  • Голуби почали воркувати, то буде тепло, а якщо зійшов сніг – чекай заморозків.
  • Завірюха говорить про дощовому і прохолодне літо.
  • Якщо ж зранку був туман, то прийде негода, а якщо він з'явився ввечері, то ранок буде погожим.
  • Якщо повернулися перелітні птахи, буде багатий урожай хліба.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Як повідомляв Знай.ua уряд Гончарука відклав індексацію пенсій, через що постраждали багато пенсіонерів, але зараз міністр соцполітики Марина Лазебна поставила це питання першочерговим завданням.

Також Знай.ua писав, екологи панікують через тонни сміття, які йдуть з України в Угорщину. Вже не вистачає ні рук, ні обладнання, щоб очистити річку від побутових відходів. З'явилися моторошні фото цієї ситуації.

Нагадаємо, російські ЗМІ повідомляють, що в так званій ДНР вирішили скасувати державний статус української мови. Сильно хочеться їм зміцнити зв'язки з Російською Федерацією, та і українська мова не знайшла свого місця вживання.