У Вінниці віряни Української православної церкви Московського патріархату влаштували хресну ходу на честь Торжества Православ‘я, аби перемогти спалахи різноманітних хвороб, в тому числі і смертельний коронавірус.

Про це йдеться на сайті Вінницької єпархія.

Варто зауважити, що у зв'язку з коронавірусом, який набирає все більших обертів, в Україні заборонили проводити заходи, які передбачають велике скупчення людей. Однак, це не завадило тисячам людей вийти на вулиці Вінниці, аби разом "побороти" смертельну інфекцію.

Священник, фото: Вінницька єпархія
Священник, фото: Вінницька єпархія

Варто зауважити, що перед самою ходою вірянам і журналістам роздавали роздруківки з поясненням суті заходу.

Популярні новини зараз
Гроші на кону: "Ощадбанк" зробив важливе оголошення На землю чекають удари руйнівної магнітної бурі: нагряне вже ось-ось ПриватБанк скасував плату за важливу послугу: до кінця року не візьмуть жодної копійки Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло
Показати ще

"Метою ходи була "традиційна реакція церкви на спалахи хвороб, посухи, природні катаклізми, епідемії, що є надзвичайно актуальним в умовах поширення світом коронавірусу", - йдеться в повідомленні.

Всього у заході взяли участь близько семи тисяч людей.

Священник, фото: Вінницька єпархія
Священник, фото: Вінницька єпархія

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Міністр спорту України висловився за скасування матчів чемпіонату з футболу через коронавірус.

Як повідомляв портал "Знай.ua", станом на 8-е березня випадки коронавірусу не зафіксували лише в одній країні ЄС.

Також "Знай.ua" писав, що Президент США порівняв розмову з Володимиром Зеленським, яка призвела до процесу імпічменту, з тестами на коронавірус.