З'явилася інформація, що український уряд ухвалив рішення ввести карантин через зв'язок зі спалахом коронавіруса у світі.

Про це стало відомо завдяки повідомленню народного депутата Вікторії Сюмар в мережі Facebook.

Публікація Вікторії Сюмар, Facebook
Публікація Вікторії Сюмар, Facebook

"Карантин ввели. З завтрашнього дня на три тижні. До 3 квітня. Він передбачає: - закриття навчальних закладів; - заборона масових зібрань більше 200 осіб. Це стосується і спортивних заходів (які можуть без глядачів відбуватися, і культурних заходів. Засідання Верховної ради залишили); - закриття авіасполучення з деякими країнами. Також буде закрито велику частина КПП. З 219 залишиться 49. Прем'єр каже, що там обладнано місця для карантину. Уряд виділив також 100 млн гривень на закупівлю товарів індивідуального захисту приватних внутрішніх компаніях. На наше запитання про наявність масок, міністр охорони здоров'я сказав, що є в наявності 15 млн штук. Залишилося зрозуміти де вони є", - пише Сюмар.

Документ КМДА щодо ситуації з коронавірусом, фото: Знай.uа
Документ КМДА щодо ситуації з коронавірусом, фото: Знай.uа

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Також відомо, що в середу, 11 березня, в КМДА відбувся прес-брифінг щодо впровадження в українській столиці протиепідемічних заходів. У ньому взяли участь перший заступник голови КМДА Микола Поворозник, заступник голови КМДА Валентин Мондріївський і начальник ГУ Госпроспоживчслужби в місті Київ Олег Рубан.

"За недотримання рішення профільної комісії загрожує кримінальна відповідальність. Контролювати дотримання положень будуть поліція та санітарна служба", - Поворозник.

Для українських школярів проводитимуться відеоуроки - в рамках дистанційного навчання. А от громадський транспорт поки працюватиме в звичайному режимі - двічі на день дезінфікуватимуть всі одиниці транспорту.

Брифінг КМДА, фото: Знай.uа
Брифінг КМДА, фото: Знай.uа

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, у Києві ввели карантин через коронавіруса - як ходитиме транспорт і що потрібно знати.

Як повідомляв Знай.uа коронавірус в Україні, - в МОЗ озвучили головні цифри і прогнози.

Знай.uа писав, у Бельгії воскрес померлий від коронавіруса пацієнт.