У Європі вже на всю силу лютує коронавірус з Китаю. А Україна офіційно залишається "тихою гаванню". Трохи дивно, але поки лише один випадок захворювання підтвердили, ще чотирьох пацієнтів перевіряють на наявність вірусу.

"Якщо так піде далі, можна запрошувати до нас європейців – пересидіти коронавірус", – жартують в соцмережах.

Коронавірус, скріншот: YouTube
Коронавірус, скріншот: YouTube

Однак, не все так гладко, як задється на перший погляд. В Україні дефіцит тестів на коронавірус, тому на смертельну недугу перевіряють вибірково, щоб даремно не псувати тести. Тобто якщо людина звертається до лікаря з симптомами застуди, але при цьому останнім часом нікуди за межі країни не виїжджав, йому ставлять діагноз ГРВІ і на коронавірус не перевіряють.

"Але враховуючи активний міграційний потік, а щодня з охопленої коронавірусом Європи до нас в'їжджає до 500 тисяч осіб, вже можна заразитися, і не покидаючи України", – каже екс-головний санітарний лікар Святослав Протас.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

коронавірус, ілюстративне фото Getty Images
коронавірус, ілюстративне фото Getty Images

За оцінками лікаря, в реальності інфікованих коронавірусом в нашій країні може бути до сотні, а то й більше. І кожен потенційно може заразити вірусом ще до 25 осіб. Тобто, не виключено, що поширення хвороби йде повним ходом, але під виглядом застуди, грипу або пневмонії.

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше