Всесвітній день сну

Цей день створили в 2008 році, а ініціатором став Міжнародний комітет для сну. З цього часу його завжди проводять у п'ятницю перед днем весняного рівнодення. Тобто кожен рік дата різна. Безліч заходів у цей день присвячені темі сну. Насправді сон не так добре вивчений, як може здатися людям. В цей час організм відновлюється, запасає сили на наступний день. Тому людині просто необхідний здоровий і повноцінний сон. А в час, коли ночі стають коротшими, людям обов'язково намагаються нагадати про це. Стає більше соціальної реклами, влаштовують різні конференції, розповідають, як важливий сон, які є його проблеми і розлади, як він впливає не тільки на одну людину, але і на все суспільство. До речі, багато спати теж шкідливо. Ідеальний час для сну 7-8 годин.

Бургзонндег - Фестиваль вогню

Вважається, що 13 день у третьому місяці є дуже вдалим днем для різних чаклунів і відьом, а в цьому році він ще й випадає на п'ятницю, так що проблем точно не уникнути. 13 викликає асоціацію з шабашем, а 3 саме по собі дуже потужне число в магії. Тому в Люксембурзі прийнято проводити фестиваль вогню, під час якого запалюють багато багать. Вони зустрічають весну і народжують нове сонце. Зараз це більше свято для молодих людей, щоб розважитися біля багаття, але раніше це був навіть обов'язок – запалити багаття.

Свята 13 березня, фото: pixabay
Свята 13 березня, фото: pixabay

Православні свята:

  • Седмиця 2-га Великого посту.
  • День пам'яті преподобного Кассіана (Іоанна Кассіана) Римлянина, ієромонаха.
  • Святкування ікони Божої Матері "Девпетерувская".
  • Триває Великий піст.

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua через карантин, щоб попередити поширення коронавіруса, в Україні закрилися садки і школи. Але дорослим українцям не світить карантин, тому розповіли як можна отримати відпустку на цей час.

Також Знай.ua писав, любителям оливкової олії розповіли про страшні махінації відомого виробника. Щоб захиститися від подібних ситуацій, варто дуже уважно читати етикетку і склад. Не дайте себе обдурити в супермаркетах.

Нагадаємо, останнім часом було прийнято багато заходів проти коронавіруса. Стало відомо до якого числа буде карантин в школах, а також ми зібрали для вас все що потрібно знати по цій темі на даний момент.