Президент України Володимир Зеленський підписав законопроект, який дозволяє іноземним військовослужбовцям брати участь у військових навчаннях в Україні цього року.

На сайті парламенту зазначається, що законопроект №3003 "Про схвалення рішення президента України про допуск підрозділів збройних сил інших держав на територію України у 2020 році для участі в багатонаціональних навчаннях" у четвер, 12 березня, повернули з підписом президента.

Зеленський, фото: Офіс президента
Зеленський, фото: Офіс президента

Так, тепер підрозділи збройних сил іноземних держав можуть брати участь в українсько-американських навчаннях Rapid Trident 2020 і Sea Breeze 2020, а також в українсько-молдавських – "Південь – 2020", українсько-румунських – Riverine 2020 та українсько-британських – Warrior Watcher 2020.

Військові навчання НАТО в Україні
Військові навчання НАТО в Україні

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

При цьому які конкретно країни можуть брати участь у документі не уточнюється. Імовірно, це будуть держави НАТО.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Володимир Зеленський призначив тимчасового голову Київської ОДА.

Як повідомляв портал Знай.uа, Зеленський назвав війну на Донбасі "замороженим конфліктом", який можливо завершити тільки шляхом діалогу.

Також портал Знай.uа писав, що Володимир Путін несхвально висловився на адресу Володимира Зеленського.