Академік НАН України, а також директор Інститут біохімії ім.О.В.Палладіна Сергій Комісаренко розповів, за скільки час може бути розроблена вакцина проти смертельного коронавіруса з Китаю, який все більших обертів набирає у світі, та скільки це коштуватиме.

Про таке він розповів під час прямого ефіру політичного шоу "Право на владу", яке транслювали на телеканалі "1+1".

Відтак, за словами доктора, наразі важко сказати, за який період часу вчені зможуть розробити ліки від інфекції з Китаю – це може бути і два місяці, і десять років.

Фото з місця події

"Раніше розробка вакцини коштувала три або чотири мільярди доларів і її виготовлення замало від чотирьох, п'яти, інколи і до десяти років. Зараз за допомогою методів синтаксичної біології і зворотної генетики є два приклади, коли вакцина була розроблена протягом двох місяців. Це стосувалося особливо небезпечного грипу з Китаю та смертельної хвороби Ебула в Африці", - підкреслив він.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Нагадаємо, ВООЗ оголосила китайський коронавірус глобальною пандемією.

Як повідомляв Знай. ua, відомий актор з Франції заспокоїв українців і знову заговорив про недоцільність карантину.

Також портал Знай.uа писав, що медики зруйнували всі міфи про коронавірус Covid-19.