Небезпечний коронавірус в Україні було діагностовано ще у двох людей - 64-річного чоловіка з Чернівецької області, чия дружина нещодавно повернулася з Італії, і у 71-річної пенсіонерки з Радомишльського району під Житомиром. Літня жінка повернулася до України з Польщі 1 березня.

Голова Житомирської ОДА Віталій Бунечко повідомив, що пацієнтку доставили в інфекційне відділення у Радомишлі. У прес-службі облдержадміністрації зазначили, що зараз встановлюються всі особи, які з нею контактували, у близьких і рідних жінки симптоми COVID-19 не виявлено, але люди знаходяться під контролем лікарів в обсервації у власному будинку.

коронавірус в Китаї, фото: gettyimages
коронавірус в Китаї, фото: gettyimages

Зазначається, що 12 березня у Радомишлі оголосили надзвичайну ситуацію природного характеру — були закриті всі розважальні заклади та установи освіти. Виявляється, що пенсіонерка 8 березня була в церкві, хоча перші симптоми хвороби у неї проявилися 3 березня. Директор Житомирського обласного лабораторного центру Зіновій Парамонов прокоментував:

"Ви всі знаєте, як люди похилого віку йдуть до церкви, йдуть до образу, а потім до нього підходять усі присутні. Це нас хвилює".

Популярні новини зараз
Отримаєте менше – не дивуйтесь: Пенсійний фонд попередив про зміну розміру субсидії У Києві помітили величезну чергу до лікарні: що сталося В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись ВПО запропонують розпочати життя з чистого аркуша: як це зробити
Показати ще

Наразі йде робота зі священниками для виявлення людей, які в цей день перебували в храмі. Голова ОДА Бунечко додав, що на обсервації знаходиться 6 родичів хворої жінки, 4 гостей з Радомишля і ще 2 гостей з Києва. В групу ризику захворювання на коронавірусом входять літні люди, а також люди з хронічними хворобами (діабет, захворювання серця і легенів).

Поширення коронавірусу, скріншот: YouTube
Поширення коронавірусу, скріншот: YouTube

В Україні після запровадження карантину через коронавірус в Києві 11 березня влада закликала скасувати масові богослужіння в церквах. 12 березня у ПЦУ дали рекомендації вірянам, в тому числі — не контактувати зі святинями. В УГКЦ дали аналогічні поради, а також дозволили слухати служби з дому.

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше