В українській столиці через коронавірус ввели карантин з 12 березня, однак якщо в Києві буде виявлено випадок інфікування COVID-19, столицю можуть закрити на в'їзд і виїзд. Такі заходи вживають в разі введення надзвичайного стану.

Що ж може змінитися в Києві, якщо буде введено НС? Відомо, що такий стан ввели в Чернівецькій області з 14 березня, а з 13 березня - у Радомишлі, де померла 71-річна пенсіонерка.

Коронавірус в Україні, фото: Інформатор
Коронавірус в Україні, фото: Інформатор

Згідно із Законом України "Про надзвичайний стан", це може означати в разі загрози пандемії, що:

-громадяни будуть обмежені в пересуванні всередині країни,

Популярні новини зараз
"Газмережі" просять встигнути до 20 травня: що потрібно зробити всім побутовим споживачам 2,64 грн за кВт – це ще халява: яким буде новий тариф на електроенергію Мобілізація з 18 травня: кого чекає посилена увага Нові ціни на соняшникову олію, рис та сосиски: чи спорожніють гаманці
Показати ще

-обмежать рух транспортних засобів,

-заборону масових заходів, у тому числі мітингів,

-карантин і проведення спеціальних санітарних та епідеміологічних заходів,

-підприємства, організації та установи можуть змінити графік роботи.

Крім того, введення надзвичайного стану, відповідно до законодавства, за строками не повинно перевищувати 30 днів (по всій Україні) і 60 днів (в окремих регіонах).

Якщо виходити з прикладу Чернівецької області, де НС ввели з сьогоднішнього дня, то киян можуть попросити по можливості перейти на дистанційну роботу і уникати великого скупчення людей. Всі садки, школи і вузи, як і раніше, залишилися закритими.

Крім того, у Чернівецькій області сьогодні повністю припинять роботу всі ринки, торгові та розважальні центри, будівельні та інші гіпермаркети. Виняток - тільки для продуктових секторів. Продовжать роботу аптеки та поліклініки. У КМДА вже заявили, що якщо в Києві виявлять коронавірус, буде обмежено пересування громадян, в'їзд-виїзд да міста обмежать.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, українцям дозволили йти з роботи раніше на час карантину – все заради дітей.

Як повідомляв Знай.uа "Служанка народу" Богуцька порадила українцям лікуватися від коронавіруса сексом і алкоголем.

Знай.uа писав, варто дезінфікувати смартфони, щоб не заразитися коронавірусом? Експерти дали відповідь.